UFC

Adesanyin trener bio zabrinut prije meča s Pereirom: ‘Izgledao je drugačije, vidjelo mu se na licu‘

Israel Adesanya 

 JAMIE SQUIRE/Getty images/Profimedia
Bio je svjestan da će morati riskirati više nego inače ukoliko želi srušiti Pereiru, a to mu se pokazalo kao ispravna odluka

Veliki je rizik preuzeo Israel Adesanya prihvativši instant revanš protiv čovjeka koji ga je tri puta pobijedio. Na UFC 287 priredbi prošlog vikenda se odlučio ponovno suočiti s Alexom Pereirom, a ovoga puta je bio uspješan te je do pobjede došao spektakularnim nokautom u drugoj rundi.

Svima je bilo jasno koliki je to ustvari pritisak za jednog borca, a toga je bio svjestan i njegov trener Eugene Bareman. On tvrdi da je Adesanya izgledao neobično drugačije prošle subote kad je hodao do kaveza, što ga je uvelike zabrinulo:

‘‘Dok je hodao prema kavezu učinio je neke neobične stvari koje nisu karakteristične za njega. Nikad ga nisam vidio takvog. Vidjelo mu se na licu i nekim pokretima. Vidjelo se po načinu na koji je pozdravljao publiku, čak je vidio i jednog trening partnera što inače nikad ne radi. Prišao sam mu i rekao da ostane miran. Malo se nasmijao jer je već bio miran, ali ja sam želio da bude mirniji‘‘, rekao je Bareman u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Znali smo da u ovoj borbi moramo preuzeti više rizika, a radili smo i na situacijama gdje je Israel bio najviše u opasnosti. Znali smo da Israelu moramo dati više mogućnosti da iskoristi Pereirine mane, a da bi smo to postigli morali smo riskirati više nego što inače riskiramo. U tom procesu je Israel bio uzbuđen, no morao je ostati hladan i sabran‘‘, objasnio je.

Iako su bili svjesni velikog rizika, ipak su to učinili od čega su na kraju i profitirali. Na trenutak je djelovalo kao da će Adesanya završiti kao i u prošlom meču, no očito je sve to bio taktike s kojom je na kraju i pobijedio.

Linker
22. travanj 2024 09:22