UFC

‘Ako ga je Alex Pereira mogao nokautirati, ja mogu još jače! Nametnut ću svoj stil i pobijediti meč‘

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Strickland je postao žrtva prepoznatljivog lijevog krošea Pereire

Dricus Du Plessis uvjeren je da može nadmašiti Alexa Pereiru u pogledu toga tko je jače nokautirao Seana Stricklanda. Du Plessis (20-2, 6-0 UFC) izaziva Stricklanda (28-5, 15-5 UFC) za njegov naslov u srednjoj kategoriji u glavnom meču večeri UFC-a 297 20. siječnja u Torontu.

Strickland je postao žrtva prepoznatljivog lijevog krošea aktualnog UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Pereire u srpnju 2022., a Du Plessis će loviti njegovu bradu – iako zna da će to biti teško.

"Njegova obrana je ‘ružna‘ i čudna, ali je učinkovita. Mislim da on lijepo brani udarce i da je to učinkovit stil. Ne mislim da ima tu ludu moć nokauta, ali ima kvantitetu. Obećavam vam, izgubit ćete tu borbu ako se budete borili njegovim tempom – a Israel Adesanya se borio njegovim tempom – jer on hoda naprijed, ponekad čini ljude nesigurnima, jer cijelo vrijeme zadaje udarce", započeo je, a onda nastavio govoreći o svojim prednostima:

"Ne mislim da je boriti se s njegovim tempom pametan potez. Znam da sam atletski bolje građen, fizički sam jači i to ću koristiti u borbi. Moram biti siguran da vodim pametnu borbu i da što god bacim – trebam jedan udarac. Moram pogoditi jedan udarac. Ako ga Pereira može nokautirati, ja ga mogu nokautirati još jače.”

Strickland je zaprepastio mase kada je školovao Israela Adesanyu i osvojio naslov prvaka srednje kategorije na UFC-u 293. Bivši protivnik našeg Roberta Soldića, Du Plessis namjerava nametnuti svoj stil i preuzeti tron srednje kategorije.

"Strickland je učinio ono što Strickland radi i to mu ide što je sjajno. Ipak, ja imam svoj stil borbe, a u u meču će slaviti onaj tko nametne svoj stil. To ću biti ja", zaključio je "Stillknocks".

Linker
27. travanj 2024 07:51