UFC

Aleksa Čamur napokon ugovorio novi nastup: Srpski poluteškaš borit će se za ostanak u UFC-u

Aleksa Čamur

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Timski kolega Stipe Miočića nije se borio gotovo puno dvije godine

Interesantan meč u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji sinoć je najavljen. Aleksa Čamur (6-2-0, 1-2 UFC), srpski borac s američkom adresom napokon se vraća nastupima, a poznato je i tko bi mu trebao biti protivnik.

Čamur će prekid gubitničkog niza od dva uzastopna poraza tražiti protiv Tannera Bosera (20-10-1, 4-5 UFC), borca koji je osam UFC nastupa odradio u teškoj kategoriji, ali u četvrtom mjesecu ove godine spustio se u polutešku kategoriju i odradio je UFC debi u poluteškoj.

Ion Cutelaba bio je borac s kojim su ga uparili, a Boser se nije dobro proveo. Cutelaba ga je nokautirao nakon nešto više od dvije minute, a Boseru je to drugi uzastopni poraz. Pogledamo li nešto širu sliku, nekoć perspektivni teškaš u posljednjih pet nastupa upisao je četiri poraza, a porazio je samo Ovincea Saint Preuxa. Lako je moguće da će meč između njega i Čamura biti zapravo meč za ostanak u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

27-godišnji Čamur također je u seriji od dva uzastopna poraza, a upisao ih je nakon pobjede u UFC debiju. Aleksa je 2019. godine izborio ugovor u UFC-u preko Dana White‘s Contender Seriesa, a debitirao je početkom 2020. godine. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Justina Ledeta, ali uslijedili su porazi od Williama Knighta i Nicolaea Negumereanua. Negumereanu je podijeljenom sudačkom odlukom porazio Čamura u šestom mjesecu 2021. godine i sve od tada nismo gledali Aleksu u kavezu.

Imao je Čamur ugovoren meč protiv Johna Allana u 11. mjesecu 2021. godine, ali borbu je otkazao zbog ozljede i nakon toga nismo puno čuli o njemu. Tanner Boser dobra je prilika za povratak pobjedama, ali poraz od Bosera vjerojatno bi značio i otkaz u UFC-u.

Meč između Kanađanina i Čamura održat će se 5. kolovoza (osmi mjesec) na eventu o kojem se zasad ne znaju svi detalji, ali glasine kažu da će Nashville ugostiti taj event.

Linker
14. travanj 2024 14:43