UFC

Whittaker o nekadašnjem Soldićevom rivalu: ‘On nema što izgubiti, a takve osobe su zastrašujuće!‘

Robert Whittaker

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
"The Reaper" nije zadovoljan načinom na koji australski mediji tretiraju Dricusa Du Plessisa

Robert Whittaker (24-6) odmjerit će snage s Dricusom Du Plessisom (19-2) na UFC 290 priredbi (9. srpnja, Las Vegas), a pobjednik tog okršaja najvjerojatnije će izaći na megdan aktualnom prvaku srednje kategorije Israelu Adesanyi (24-2). Dana White nedavno je najavio nadolazeći UFC 293 "event" (10. rujna, Sidney), a upravo bi u glavnoj borbi te priredbe "Last Stylebender" trebao braniti titulu. Australski mediji kao Adesanynog protivnika već su praktično označili Whittakera, a takav pristup nimalo se ne sviđa "Reaperu".

"Na svakoj naslovnici je fotografija Israela i mene, jer to je ono što čini naslovnice, posebice u Australiji, ali to je nepoštovanje prema razini prijetnje koju Dricus unosi u borbu. Shvaćam količinu opasnosti koju mi predstavlja na putu do pobjede i u samom napretku moje karijere, odnosno u poboljšanju onoga što jesam u oktogonu", rekao je Whittaker u MMArcade podcastu, pa nastavio:

"Njega su već svi otpisali, ali on je tip koji nema apsolutno ništa za izgubiti, a čovjek koji nema što izgubiti je zastrašujuća osoba. Razumijem to i treniram s najvećim poštovanjem i ozbiljnošću koje borba zaslužuje. Bičujem se iz dana u dana u dvorani, spremajući se za rat jer očekujem rat. Mediji očito pumpaju svoje naslove kako bi dobili preglede i klikove, ali ja ne gledam dalje od Dricusa".

Dodajmo da je Whittaker u svojoj posljednjoj borbi, početkom rujna 2022., jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Marvina Vettorija, dok je Du Plessis (koji u UFC-u ima omjer 5-0), početkom ožujka ove godine, tehničkim nokautom pobijedio Dereka Brunsona. Ranije je južnoafrički predstavnik bio prvak KSW-ove velter divizije, a do naslov je došao nokautiravši u travnju 2018. našeg Roberta Soldića, međutim, šest mjeseci kasnije "Robocop" mu je uzvratio istom mjerom i vratio pojas u svoje vlasništvo.

Linker
20. travanj 2024 09:38