UFC

Aleksandar Rakić blizu povratka u UFC-ov kavez: Evo kada i s kim bi najbolji srpski borac trebao odmjeriti snage

Aleksandar Rakić

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
"Raketa" je posljednji meč odradio u svibnju prošle godine, kada je dijelio oktogon upravo s Janom Blachowiczem

U ponedjeljak je Dana White obavijestio borilačku javnost o spektakularnim mečevima koji nas očekuju u prvom kvartalu 2024. godine, a čini se kako bi u siječnju, osim okršaja Seana Stricklanda i Dricusa Du Plessisa, mogli svjedočiti i povratku Aleksandra Rakića u kavez najbolje svjetske MMA organizacije.

Najpoznatiji svjetski MMA novinar, Ariel Helwani, u svom MMA Houru plasirao je, naime, informaciju prema kojoj UFC radi na meču poluteške kategorije između Rakića i Jana Blachowicza, koji bi se trebao održati 20. siječnja na UFC 297 priredbi u Torontu. Zasad, dakle, ne postoji službena potvrda toga meča, nego se na revanšu između srpskog i poljskog poluteškaša - još radi. Dokaz tome da priča nije finalizirana leži i u činjenici da se još uvijek nije oglasio ni sam Rakić, koji bi to zasigurno učinio da ima službenu potvrdu.

Posljednju borbu Rakić je odradio još u svibnju prošle godine kada je nesretno izgubio upravo od Blachowicza nakon što u trećoj rundi nije mogao nastaviti meč zbog ozljede koljena. "Raketa" je ozlijedio prednje križne ligamente, zbog čega je, tjedan dana nakon borbe, bio podvrgnut operativnom zahvatu u Beču. Operacija je odlično prošla, a u međuvremenu je završio i proces rehabilitacije, te na Rakićevim društvenim mrežama možemo vidjeti kako se u potpunosti vratio trenažnom procesu. Početkom kolovoza je na Instagram storyju istaknuo kako želi "završiti priču" s Blachowiczem, a u subotu je na FNC 13 priredbi ponovno spomenuo Poljaka kao jednu od "ciljanih meta", a čini se kako bi mu se želja uskoro mogle i ostvariti.

Rakić trenutno u službenom UFC-ovom poretku poluteškaša zauzima petu poziciju, dok je Blachowicz plasiran jedno mjesto ispred njega.

Linker
30. travanj 2024 14:03