UFC

Aleksandar Rakić: 'Čini se da Smith nije gledao moje borbe'

Aleksandar Rakić
 screenshot/YouTube
Aleksandar Rakić ostao je začuđen posljednjim izjavama svog protivnika, Anthonyja Smitha

Pred nama je vikend u kojem će se održati UFC-ova Fight Nighta priredba predvođena borbom poluteške kategorije između Aleksandra Rakića i Anthonyja Smitha. Borbu će održati na tri runde, budući da je tako bila ugovorena prije nego je dobila status glavne borbe, a Rakić vjeruje kako je itekako moguće da će u Octagonu provesti cijelo propisano vrijeme. Zapravo, kaže kako se za tako nešto pripremio i da na taj način gleda prema borbi. Eventualni prekid je nešto što može doći, ali nema ga namjeru najaviti.

"Spreman sam za 15 minuta pakla. Ne želim prognozirati da ću ga završiti u prvoj ili drugoj rundi. Ovo je borba i tu nikad ne možeš nešto tako prognozirati. Radio sam na svojim udaračkim tehnikama, hrvanju i grapplingu, sve sam doveo na novi nivo i popravio sam kondiciju. Ako borba ode do sudačke odluke, bit ću zadovoljan. Ako ga uspijem završiti nokautom ili zahvatom, također ću biti zadovoljan. Želim odraditi borbu najbolje što mogu, u subotu ćete vidjeti na čemu sam radio posljednja dva mjeseca", rekao je Rakić u razgovoru za MMA Junkie.

Ono na što je posebno obratio pažnju je Smitova posljednja izjava. Iako je "Lionheart" izjavio kako je Rakić izuzetno opasan protivnik kojeg nikako ne smije podcijeniti, kao svoju prednost je iznio mišljenje da je Rakić jednodimenzionalan borac od kojeg zna što može očekivati. Ukratko, Smith smatra Rakića jako opasnim u onome gdje je najbolji, no isto tako zna kako ga u tome spriječiti. "Rocketa" je ta izjava zapravo iznenadila.

"Kad on kaže da sam jednodimenzionalan daje mi informaciju da nije pogledao sve moje borbe. Da je to napravio vidio bi da to nije istina. U mojoj drugoj borbi protiv Justina Ledeta, koji je tada bio 9-0 i 15. teškaš svijeta, cijelo sam vrijeme hrvao i grapplao. Postavio sam UFC rekord po razlici u udarima na podu. Cijela borba bila je na podu", rekao je Rakić, dodavši još nešto:

"Pokazao sam dio svojih vještina u parteru, a protiv Jimija Manuwe sam pokazao da mogu nokautirati. Dobro za njega dok misli da sam jednodimenzionalan, a u subotu će osjetiti kako stvari zapravo stoje. Nebitno gdje borba ode, spreman sam na sve."

Iako dolazi iza poraza od Volkana Oezdemira koji je doživio u prosincu, za Rakića je ovo velika prilika. On se trenutno nalazi na osmom mjestu službene UFC ljestvice izazivača poluteške kategorije, što je njegov najviši ranking do sada. Smith je na petoj poziciji i upravo tamo bi se Aleksandar trebao naći ako ostvari pobjedu. Nakon toga je samo nebo granica.

Linker
12. travanj 2024 02:03