UFC

Zašto je Rakić usporio u drugoj rundi? Njegov hrvački trener otkrio je razlog, zdravstveni problemi utjecali su na izvedbu

Aleksandar Rakić

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Srpski poluteškaš ušao je u meč boreći se s infekcijom lakta

Prva runda koju je Aleksandar Rakić odradio protiv Jirija Prochazke na UFC 300 eventu ponajbolja je Rakićeva runda unutar UFC-ovog kaveza. Da, imao je Rakić i dominantnijih rundi na početku svoje UFC karijere, ali ako uzmemo u obzir kvalitetu protivnika i same izvedbe, Rakić je pružio briljantnih prvih pet minuta protiv Prochazke.

Osjećaj za distancu i tajming bili su gotovo pa savršeni. Rakić je odlično kombinirao ručne tehnike i ‘‘low kickove‘‘, a jako brzo ‘‘kickovima‘‘ je napravio veliku štetu na lijevoj nozi Jirija Prochazke. Čeh je djelovao pomalo izgubljeno i nije pronalazio način za ugroziti Rakića koji je briljirao.

36-16 službena je statistika značajnih udaraca u prvoj rundi, naravno, u korist u Rakića. 52 posto uspješnosti imao je Rakić s bačenim udarcima, što je vrlo impresivna preciznost. Nažalost, druga runda ponudila je posve drukčiju priču.

Prochazka je promijenio gard kako bi ‘‘sakrio‘‘ lijevu nogu, počeo je više pritiskati Rakića, a srpski poluteškaš vidno je usporio. ‘‘Low kickovi‘‘ nisu više bili tako frekventni, a Rakić je pomalo i paničario u situacijama kad bi Prochazka inicirao otvorenu razmjenu.

Sve to dovelo je Rakića do poraza tehničkim nokautom, a nakon viđenog u prvoj rundi, prava je šteta da Rakić nije nastavio u istom ritmu i nakon prvih pet minuta.

Nedugo nakon samog meča, oglasio se Babak Nejadmoghaddam, Rakićev hrvački trener. On je fanovima otkrio navodne razloge zbog kojih je Rakić vidno usporio u drugoj rundi.

‘‘Čestitke Jiriju (Prochazki). Za sve vas koji ispitujete zašto se Aleks (Rakić) umorio nakon totalne dominacije u prvoj rundi, ovo je razlog: Uzimao je lijekove (antibiotike) protiv infekcije neposredno prije meča.‘‘, otkrio je Babak i priložio je dvije fotografije kao dokaz.

image

Instagram story Babaka

Instagram (babakwrestling)

image

Instagram story Babaka

Instagram (babakwrestling)

Prema fotografijama, Rakić je zadobio infekciju na laktu, a vjerojatno se radi o infekciji stafilokokom. Antibiotici znatno otežavaju postizanje zadovoljavajućih sportskih performansi i prava je šteta da se Rakiću dogodio ovakav problem prije meča.

Svi dobro znamo koliko Rakić investira u svoju karijeru i koliko se trudi da sve tijekom priprema bude isplanirano do najsitnijih detalja. Nažalost, čak i u takvim okolnostima moguće su ovakve situacije, a Rakiću ovim putem želimo brz oporavak i povratak pobjedama.

Linker
16. travanj 2024 13:02