UFC

Alex Pereira će se samo još jednom boriti u poluteškoj kategoriji, najavio povratak u srednju

Alex Pereira 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Iako je govorio kako mu poluteška bolje leži zbog skidanja manje kilograma, izgleda da je shvatio da to sa sobom donosi veće i snažnije protivnike

UFC-ov plan za Alexa Pereiru u poluteškoj kategoriji je bio jasan, pogotovo ako postane prvakom i te kategorije. Plan je bio organizirati trilogiju protiv Adesanye u poluteškoj i dati mu priliku da postane dvostruki prvak, no izgleda da se Pereiri takav scenarij ne sviđa pretjerano.

Umjesto toga je ‘‘Poatan‘‘ rekao kako želi novi meč protiv Adesanye, ali ne vidi ga u poluteškoj nego u srednjoj kategoriji. Također, za sada mu je plan ostati u novoj kategoriji i tu pokušati doći do titule, a izgledan je povratak i u srednju.

‘‘Prije nego se dogodila moja posljednja borba, rekao sam ljudima da želim predah od ta kategorije. Postalo je pomalo teško skidati toliko kilograma u tako kratkom vremenu, tako da sam otišao u polutešku. Želim imati još jednu borbu u poluteškoj, oporaviti se od svih posjekotina, a onda se želim vratiti u kategoriju ispod, srednju‘‘, rekao je Pereira nakon meča.

‘‘U mojoj glavi smo ja i Adesanya sada 1-1 u srednjoj kategoriji, ja sam pobijedio prvu, a Israel drugu borbu. Nema ništa poštenije nego organizirati trilogiju u srednjoj kategoriji. Jan je bio najteži test koji sam mogao dobiti, bivši je prvak, tako da koga god stave ispred mene, trenirat ću i otići s pobjedom‘‘, dodao je.

Iako je govorio kako mu poluteška bolje leži zbog skidanja manje kilograma, izgleda da je shvatio da to sa sobom donosi veće i snažnije protivnike. Možda se njemu ipak sviđa biti najveći u kategoriji, makar to značilo skidanje i preko 20 kilograma. No, ukoliko je za to sposoban, onda na to i ima pravo.

Linker
24. travanj 2024 22:17