UFC

Prochazka o razlozima Hillove ozljede: ‘Previše se opteretio dodatnom kilažom, ali čeka me bolji protivnik‘

Jiri Prochazka

 Instagram (jiri Prochazka)
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije kritizirao je Hilla zbog nediscipline vezane za dodatnu kilažu

Sredinom sedmog mjeseca UFC-ova poluteška kategorija ostala je bez prvaka. Jamahal Hill pretrpio je rupturu ahilove tetive, čeka ga dulji oporavak i stoga je odlučio odreći se titule kako ne bi pravio zastoj pri vrhu poluteške kategorije.

Prava šteta, jer bili smo sve bliže povratku Jirija Prochazke u kavez, a meč Hilla i Prochazke fanovi su nestrpljivo iščekivali. Ovako je upitno kada ćemo gledati taj meč i hoće li uopće doći do te borbe, a Jiri Prochazka gostujući u MMA Houru otkrio je što vidi kao razlog Hillove ozljede.

‘‘Svi su vidjeli da je nabio puno kilograma. Ja sam se pitao što to radi. On je dobio podosta kilograma, a radi se o velikom opterećenju za gležnjeve i sva ta ostala područja poput koljena, zglobova itd. Pređete li vašu uobičajenu kilažu, koljena i gležnjevi počnu patiti. To mi je prva logična pomisao zašto se ozlijedio.‘‘, rekao je Prochazka, a vjerojatno nije jedini koji je to pomislio.

Jamahal Hill dosta dugo šalio se sa svojom kilažom i velikim trbuhom, a dodatni kilogrami pojavili su se dok je bio izvan trening kampa. Radi se ipak o nezdravoj navici, a nije isključeno da je Prochazka u pravu kada istakne Hillovu kilažu kao glavni problem pucanja ahilove tetive.

Sada je jasno da će Prochazka trebati novog protivnika u meču za titulu, a proteklog vikenda dobili smo najizglednijeg kandidata. Alex Pereira pobjedom nad Janom Blachowiczem istaknuo se kao najlegitimniji kandidat za napad na titulu, a Prochazka također tvrdi da će ‘‘Poatan‘‘ biti njegov protivnik.

‘‘Još nije potvrđeno od UFC-a, ali moja sljedeća borba biti će za titulu. Mislim da su dobre šanse da bismo Alex Pereira i ja pružili svijetu dobar meč za titulu. Volio bih ga vidjeti kao svog protivnika u sljedećem nastupu.‘‘, započeo je Jiri, a potom se dodatno osvrnuo na ‘‘Poatana‘‘.

‘‘Pripremao sam se za Jamahalov (Hill) stil, a sviđa mi se Hillov stil borbe. Radi se o jednostavnom stilu borbe, svaki udarac baca se s velikom snagom. Pereira ima sličan stil, ali napredniji. Više je logike uključeno u njegov stil borbe. Obojica su teški protivnici i obojica preferiraju borbi u stojci. Pereiru trenutno smatram težim protivnikom, a biram Pereiru i kao boljeg protivnika.‘‘, zaključio je Jiri.

Kako sada stvari stoje, UFC bi meč između Prochazke i Pereire mogao iskoristiti kao glavnu borbu večeri na svom posljednjem ovogodišnjem PPV eventu. UFC 296 zasad nema glavnu borbu večeri, a iako se fanovi nadaju povratku Conora McGregora na tom eventu, zasad djeluje više nego izgledno da se to neće dogoditi.

Linker
07. svibanj 2024 16:11