UFC

Alex Pereira je novi prvak poluteške kategorije! Prekidom je pobijedio Prochazku, no je li meč prerano prekinut?

Alex Pereira 

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Svaka čast Pereiri na vrelikoj pobjedi, no sudac je trebao pustiti još nekoliko trenutaka. Alex je prvi borac u povijesti koji je uzeo pojas i u srednjoj i u poluteškoj kategoriji, tako da mu možemo sada samo čestitati!

U posljednje vrijeme UFC-ova poluteška kategorija nikako ne može zadržati prvaka neki duži vremenski period. Još prošle godine, Jiri Prochazka se ozlijedio te je u dogovoru s UFC-om napustio pojas kako ne bi zadržavao kategoriju.

Nakon toga ju osvaja Jamahal Hill protiv Glovera Teixeire, da bi se onda i Hill teško ozlijedio. Titula u poluteškoj je onda doživjela istu sudbinu kao par mjeseci ranije, a već i par mjeseci ona stoji upražnjena.

Jiri Prochazka se vratio, a UFC mu je ispunio obećanje i odmah mu dao priliku da titulu ponovno osvoji. Alex Pereira je ranije ove godine svladao Jana Blachowicza u svom debiju u poluteškoj, a UFC mu je također odlučio dati priliku da napadne pojas i u ovoj kategoriji.

Krenuo je Jiri svojim poznatim neortodoksnim stilom prijetiti Perieri, dok je Pereira odlučio krenuti s ‘‘low kickovima‘‘. Jedan od njih je i poslao Jirija na pod u prve dvije minute, no nije se radilo o nokdaunu. Tražio je Prochazka kutove iz kojih će napasti, no Pereira je već do polovice prve runde solidno oštetio lijevu nogu Prochazke. Jiri je ušao u rušenje, doveo Pereiru do kaveza, a zatim ga dosta lagano i srušio. Držao je Alex giljotinu, no njome nije zaprijetio bivšem prvaku. Solidno se Pereira branio sleđa, a Prochazka ga je držao dolje i bacio nekoliko udaraca. Uspio se Pereira ustati u samom finišu runde.

Drugu rundu je Prochazka opet otvorio uz pritisak koji je Pereiru tjerao u nazad, no Pereira je to prepoznao i počeo je prijetiti snažnim udarcima. Pereirini ‘‘kickovi‘‘ su počeli igrati važnu ulogu, a nedugo zatim su se upustili u otvorenu razmjenu u kojoj su obojica dosta i primili i dali. Jiri ga je uzdrmao, no nedovoljno da ga ozbiljnije ugrozi. ‘‘Poatan‘‘ je radio ‘‘kickovima‘‘, a zatim je Jiri inicirao klinč na žici iako nije pokušao doći do rušenja. Pereira je iz kontre pogodio Prochazku koji je završio na podu, Pereira mu je došao u ‘‘mount‘‘ i bez da je zadao ijedan udarac, sudac je prekinuo meč.

Svaka čast Pereiri na pobjedi, no sudac je trebao pustiti još nekoliko trenutaka. Alex je prvi borac u povijesti koji je uzeo pojas i u srednjoj i u poluteškoj kategoriji, tako da mu možemo sada samo čestitati.

Deigo Lopes ponovno briljirao, Jessica Andrade nokautirala Dern

Što se ostatka glavnog dijela večeri tiče, otvorili su ga fenomenalni Diego Lopes i Pat Sabatini. Lopes je još jednom pokazao kako ga se s razlogom naziva velikom nadolazećom zvijezdom, a noćas se nije ni oznojio jer je Sabatinija vrlo brzo svladao tehničkim nokautom u prvoj rundi. Zatim su uslijedili Matt Frevola i Benoit Saint Denis, a i ovaj je meč završio jednako brzo kao i prethodni. Saint Denis je Frevolu uhvatio ‘‘high kickom‘‘ u prvoj polovici prve runde te ga tako nokautirao. Jessica Andrade se vratila pobjedama protiv Mackenzie Dern nokautom u drugoj rundi, a Tom Aspinall je nokautirao Sergeija Pavlovicha i postao novim privremenim prvakom UFC-ove teške kategorije. Izvještaj ove borbe pročitajte OVDJE.

UFC 295 - Rezultati priredbe

Glavni dio

Alex Pereira def. Jiri Prochazka via second-round KO (4:08) (live blog)

Tom Aspinall def. Sergei Pavlovich via first-round KO (1:09) (live blog)

Jessica Andrade def. Mackenzie Dern via second-round TKO (3:15)

Benoit Saint Denis def. Matt Frevola via first-round KO (1:31)

Diego Lopes def. Pat Sabatini via first-round KO (1:30)

Preliminarni dio

Stephen Erceg def. Alessandro Costa via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Loopy Godinez def. Tabatha Ricci via podijeljenom odlukom sudaca (27-30, 29-28 x2)

Mateusz Rebecki def. Roosevelt Roberts via sub (armbar) (R1, 3:08)

Viacheslav Borshchev vs. Nazim Sadykhov is majority draw (29-28, 28-28 x2)

Jared Gordon def. Mark Madsen via first-round TKO (4:42)

John Castaneda def. Kyung Ho Kang via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3)

Joshua Van def. Kevin Borjas via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Jamall Emmers def. Dennis Buzukja via first-round TKO (0:49)

Linker
22. travanj 2024 04:47