UFC

Jan Blachowicz nazvao Alexa Pereiru ‘ljigavcem‘: ‘Prozivaš Adesanyu, a ti i ja imamo nedovršenog posla!‘

Alex Pereira i Jan Blachowicz

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni poljski poluteškaš još uvijek nije prihvatio poraz od Alexa Pereire

‘‘Adesanya, dođi k tatici!‘‘, poručio je Alex Pereira nedugo nakon osvajanja UFC-ovog pojasa u poluteškoj kategoriji. ‘‘Poatan‘‘ želi odraditi još jedan meč protiv svog najvećeg rivala, posebno zato jer je u prošlom međusobnom okršaju završio brutalno nokautiran.

Bio je to prvi Pereirin poraz u mečevima protiv ‘‘Izzyja‘‘, a prethodno ga je triput porazio. Dvaput je Pereira slavio u kickboksu, a jednom u MMA okršaju. Sada Pereira želi da se Adesanya okuša u poluteškoj kategoriji, ali kako uopće opravdati Adesanyin eventualni napad na pojas u poluteškoj kategoriji?

Israel više nije prvak niti u srednjoj kategoriji, a u protekla tri nastupa upisao je dva poraza. U trećem mjesecu 2021. godine, Adesanya je imao izlet među poluteškaše, ali Jan Blachowicz porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca. Adesanyi je to jedini nastup u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji i definitivno nema argumente za napad na pojas. Naravno, postoji mogućnost da je Pereira poručio Israelu da dođe u polutešku kategoriju i izbori napad na titulu, ali prozivka upućena Adesanyi poprilično je naljutila Jana Blachowicza.

Poljak je ranije ove godine tijesno izgubio od Alexa Pereire, a još uvijek je uvjeren da je zaslužio slaviti u tom meču. Sigurno je Janu bilo teško gledati kako Pereira par mjeseci kasnije postaje prvakom, a svoje frustracije podijelio je putem Twittera.

‘‘Alex Pereira, znam da si ljigavac. Prozivaš ‘Izzyja‘. Odličan nastup si odradio i sve to, ali začepi! Ti i ja imamo nedovršenog posla. Suci ti neće pokloniti pobjedu idući puta. Patetično.‘‘, bila je prva poruka Jana Blachowicza.

Nije se Poljak tu zaustavio. Blachowicz je u naredna dva ‘‘tvita‘‘ odlučio pojasniti svoje stavove i ljutnju zbog Pereirine prozivke upućene Adesanyi.

‘‘Vidim da moram pojasniti. Ljudi vide da sam konstantno dobar tip. Ali ponekad se i ja naljutim, kao i svi drugi. I dalje sam jako ljut jer su mi ukrali pobjedu protiv Pereire. On (Pereira) sada ponovo proziva Adesanyu. Pusti to. Četiri puta smo to gledali!‘‘, prvi je dio Janova pojašnjenja, a zatim je uslijedio nastavak.

‘‘Ovo je poluteška kategorija, a ona pobjeda podijeljenom sudačkom odlukom znači da između nas ima nedovršenog posla. Ja samo govorim ono što osjećam i nemojte me kriviti zbog toga. Ovo sve dolazi od mene, a sada se vraćam u dvoranu. Dobio sam novog protivnika i posao za obaviti.‘‘, zaključak je Jana Blachowicza.

Novi protivnik je naravno Aleksandar Rakić, a meč između njega i Blachowicza održati će se 20. siječnja (1. mjesec) na UFC 297 eventu u Torontu. Blachowicz se u potpunosti mora fokusirati na taj meč, a uspije li poraziti Rakića, otvorit će si nove mogućnosti za potencijalni napad na titulu. Morat će ipak i pomiriti da je Alex Pereira novi prvak poluteške kategorije i da je njihov međusobni obračun mogao otići na obje strane, ali ipak je otišao na ‘‘Poatanovu‘‘.

Linker
04. svibanj 2024 06:47