UFC

Alex Pereira reagirao na prozivku od strane Chimaeva: ‘On je kukavica željna pažnje‘

Khamzat Chimaev i Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iskusni brazilski kickboksač i MMA borac nije zainteresiran za obračun protiv Čečena

Iako Khamzat Chimaev trenutno puca na vrh velter kategorije i unutar te kategorije je trećerangirani izazivač, to ga nije spriječilo da početkom mjeseca prozove Alexa Pereiru, petorangiranog izazivača UFC-ove srednje kategorije.

Neporaženi Čečen bio je zadovoljan viđenim od strane Pereire koji je nokautirao Stricklanda ranije ovog mjeseca i stoga je Khamzat putem Twittera uputio prozivku.

‘‘Želim se boriti s ovim tipom. UFC i Dana White, učinimo to.‘‘, poručio je Khamzat Chimaev.

Jasno je bilo kako UFC nema nikakvu namjeru ugovoriti taj meč. Prije svega, Chimaev je trenutno u velter kategoriji, a unutar srednje kategorije nije rangiran. Izuzev toga, Pereiru je UFC progurao do vrha srednje kategorije tako da su mu ‘‘naređivali protivnike‘‘ koji nisu hrvači i grappleri. Chimaev je upravo to i velike su šanse da bi pokvario UFC-ov plan ka uparivanju Adesanye i Pereire.

Unatoč tome što se radi o prozivci koja neće uroditi plodom, Alex Pereira nije oduševljen činom Khamzata Chimaeva. Naprotiv, Pereira je podosta ljutito reagirao kad je tijekom Trocacao Franca podcasta upitan za osvrt.

‘‘Gledajte ovog tipa. Ja ću se boriti za pojas, to je zagarantirano. On (Khamzat) samo želi pažnju. ‘Oh, želim se boriti s ovim tipom‘. On zna da sam sljedeći izazivač i svejedno govori takve stvari. Volio bih vidjeti kako bi on (Chimaev) postupio da je Dana White rekao: ‘Alex, tvoj meč protiv Adesanye je zagarantiran, ali njemu treba više vremena za pripremu pa se stoga bori protiv ovog tipa (Chimaeva), jer on se želi boriti protiv tebe. Ali tvoj napad na titulu je zagarantiran‘. Idemo vidjeti što će onda govoriti.‘‘, započeo je Pereira.

Dakle, brazilski borac smatra da ga Chimaev proziva jer je svjestan da se taj meč neće realizirati. Pereira vjeruje kako Khamzat ne bi niti spominjao njegovo ime da postoji čak i mala mogućnost da ih UFC upari. Zanimljivo je to mišljenje Brazilca koji bi u taj meč gotovo sigurno ušao kao osjetni autsajder.

‘‘Chimaev želi pažnju jer zna da ovo nema smisla. Da se vratim unatrag i borim s njim onda kad mi je zagarantiran napad na titulu? Željan je pažnje, ali morat će stati u red.‘‘, dodao je Pereira.

Pomalo je licemjerno od Pereira optuživati nekog za pokušaj preskakanja reda. On je nakon dvije pobjede protiv nerangiranih protivnika, od kojih jedan više nije član UFC-a, dobio priliku boriti se s četvrtorangiranim izazivačem srednje kategorije. Pereira nije bio niti rangiran uoči meča protiv Stricklanda i već time je preskočio niz stepenica. Sada će mu pobjeda nad Stricklandom biti dovoljna za ‘‘title shot‘‘ i teško se prisjetiti borca kojem je UFC više išao u prilog. Pereira kao da zaboravlja na to i podosta je oštro reagirao na prozivku Chimaeva koji je zapravo odao počast njegovom nastupu tako što ga je prozvao nakon velike pobjede.

‘‘Ovi tipovi pokušavaju graditi svoje ime. Da me ne čeka meč za titulu i da je onda rekao nešto poput ovoga, naklonio bih se. Ali način na koji on to radi čini ga kukavicom. On je kukavica željna pažnje.‘‘, dodao je Pereira za kraj.

Linker
19. travanj 2024 16:13