UFC

Alex Pereira tvrdi: ‘Adesanya me se boji i zavarava svoje navijače‘

Alex Pereira

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
34-godišnji brazilski borac oštro je isprozivao prvaka UFC-ove srednje kategorije

Ovaj tjedan donosi nam novi UFC nastup Alexa Pereire. Brazilac je prošle godine potpisao za UFC, a debitirao je 06. studenog protiv Andreasa Michailidisa. Pereira je slavio spektakularnim ''letećim koljenom'' u drugoj rundi i pokazao se spremnim za UFC.

Inače, radi se o borcu koji je po mnogima jedan od najboljih kickboksača u posljednjih pet do šest godina. Pereira je osvajao titule u dvama Gloryjevim kategorijama (srednjoj i poluteškoj), a niz je velikih imena koje je porazio u svojoj karijeri.

Međutim, dolaskom u UFC, njegove dvije pobjede nad Israelom Adesanyom našle su se u fokusu MMA javnosti. Brazilski kickboksač 2016. godine pobijedio je jednoglasnom odlukom, a godinu dana kasnije, nokautirao je Adesanyu u trećoj rundi. Izzy je trenutno prvak UFC-ove srednje kategorije i mnogi se vesele potencijalnoj MMA borbi između ova dva borca.

Nitko unutar srednje kategorije dosad nije mogao parirati Nigerijcu, a razlika je naročito velika dok se borba odvija u stojci. Međutim, Pereira bi na papiru bio stilski jako nezgodan protivnik za Adesanyu, jer Izzy u tom meču ne bi imao nekakvu značajnu prednost u stojci. Ipak, Pereiru čeka dug put do meča s Adesanyom. Tek je jedna pobjeda iza njega, a ovog vikenda sunarodnjak Bruno Silva stajat će mu na putu ka drugoj. Ipak, čini se kako Pereira već gleda prema meču protiv Adesanye. Naime, Israel je u jednom od prijašnjih intervjua izjavio kako se raduje meču protiv Pereire, no da je još rano pričati za tome. Čini se kako Brazilac nije najbolje prihvatio Israleovu izjavu kojom govori da se raduje međusobnom obračunu.

''Kako ovaj tip može govoriti da bi se rado borio sa mnom? Da sam u njegovoj poziciji te da sam 'lud' za borbom protiv nekog, kao što on govori da jeste...istog trenutka kad bih čuo da je Alex Pereira potpisao s UFC-om, tražio bih da mi ugovore taj meč. Uzmemo li u obzir poštovanje koje uživa u kompaniji, mogao je odma pitati za tu borbu. 'Zaboravite na Robert Whittakera, otkažite taj meč, ugovorite ga za kasnije, ja odlučujem. Ako Alex želi meč, želim ga i ja.', mogli su biti njegovi zahtjevi.'', započeo je Pereira u Trocacao Franca podcastu, a zatim je nastavio.

''To je nešto što se radi ako se uistinu želiš boriti s nekim. 'Oh, ne mogu čekati da se borim s Alexom, ali borit ćemo se nakon što odradi 15 mečeva.' Kako to govori da je on željan borbe sa mnom? Što on zapravo želi. Gledajte, meni je teže doći do meča s njime nego pobijediti ga. On to zna, a zna i kako sam ga pobijedio. Dvaput smo se borili, ali on neće priznati koliko mu je teško protiv mene. On nije željan borbe sa mnom te se nada da ću se poskliznuti negdje putem. Pokušava pobjeći od mene. Zavarava svoje navijače i ljudi bi ga trebali pritisnuti. Najmanje što može, jeste da kaže navijačima: 'Pokazat ću vam da sam najbolji i da me zato pratite.', ali to nije nešto što on radi. Jednostavno je preplašen.'', dodao je Pereira.

Čini se kako je i sam Pereira svjestan da će put do meča s Adesanyom biti trnovit. Brojni stilski nezgodni izazivači mogli bi se naći Pereiri na putu, dok je Adesanya već pobijedio gotovo sve visokorangirane izazivače. Pereiru taj put tek čeka, no Brazilac smatra kako Adesanyi svakako nije drago vidjeti ga pod okriljem UFC-a.

''Adesanya je mislio da me nikada više neće vidjeti i osjećao se ugodno. Gledao sam njegov meč protiv Whittakera i predviđao sam njegove poteze. Ja ih vidim unaprijed, razumijete? Znam kako ga pobijediti.'', izjavio je sjajni brazilski borac.

Linker
27. travanj 2024 14:27