UFC

Alex Pereira želi napasti upražnjeni pojas poluteške kategorije: ‘Nebitno koga stave pred mene, samljet ću ga i postati prvak!‘

Alex Pereira (lijevo) i Jan Blachowicz (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Mnogi se ne slažu sa sudačkom odlukom kojom je slavio protiv Blachowicza

Alex Pereira želi da njegova sljedeća borba bude za UFC-ov upražnjeni naslov u poluteškoj kategoriji. Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji nada se da će biti jedan od dvojice boraca koje će UFC morati upariti da bi divizija dobila novog prvaka nakon što je Jamahal Hill, najrecentniji prvak, napustio pojas zbog ozljede.

Pereiru (8-2, 5-1 UFC) nije briga protiv koga će se boriti u tom meču i osjeća se samopouzdano jer vjeruje da je već prošao svoj najteži test u Janu Blachowiczu. Pereira je pobijedio Blachowicza (29-10-1, 12-7-1 UFC) podijeljenom odlukom sudaca sinoć na UFC-u 291 u Salt Lake Cityju, iako se mnogi ne slažu s tom sudačkom odlukom. Ipak, činjenica je ta da na kraju krajeva "Poatan" jest taj čija je ruka bila podignuta na kraju meča, a sada gleda prema tom potencijalnom meču za upražnjeni pojas.

"Ne znam. Mislim da je Jan bio najteži protivnik u diviziji. On je bivši prvak i vrlo opasan tip, što svi vide. Pa koga god stave, meni je svejedno. Ovdje sam da radim svoj posao i to je ono što ću raditi. Idem trenirati da pružim nastup i izađem iz oktogona s pobjedom i pojasom, samljet ću svakog tko mi stane na put”, rekao je Pereira novinarima preko prevoditelja na konferenciji za novinare nakon borbe kada su ga upitali tko je sljedeći za upražnjenu borbu za naslov.

Iako Pereira ima bogato iskustvo u kickboksu, pobjeda nad Blachowiczem bila mu je tek deseta profesionalna borba u MMA-u. Unutar ovih 10 borbi, Pereira je osvojio naslov UFC prvaka u srednjoj kategoriji i čini se da će dobiti priliku boriti se za pojas u kategoriji do 93 kilograma, a mora se reći da je Pereirin uspjeh u MMA-u bio prilično brz i strelovit.

"Imam prave ljude, pravi tim, menadžera, prijatelje, i mislim da to čini veliku razliku. Također, tu je moja posvećenost koju sam imao još od kickboksa. Ozbiljno shvaćam svoj posao i samo mi trebaju prilike. Dajte mi prilike, ja ću raditi svoj posao onako kako najbolje znam”, zaključio je.

Linker
25. travanj 2024 10:00