UFC

(VIDEO) Adesanya istaknuo veliku pogrešku Jana Blachowicza: ‘Ovo nikada nemojte raditi nakon meča‘

Jan Blachowicz (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc | Freestylebender)
Prvak UFC-ove srednje kategorije smatra da je Pereira puno bolje reagirao nakon završetka borbe

Vrlo tijesan meč odradili su Jan Blachowicz i Alex Pereira proteklog vikenda na UFC 291 eventu. Podijeljenom sudačkom odlukom nakon tri runde slavio je Pereira, ali bilo je itekako jasno da će biti neslaganja oko ove sudačke odluke.

Jan Blachowicz očekivano je jedan od nezadovoljnih. Odmah po proglašenju pobjednika vidjelo se nezadovoljstvo Jana Blachowciza, a bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije nezadovoljstvo je iskazao i putem društvenih mreža.

‘‘Hrpa lopova, pokrali su me.‘‘, napisao je Blachowicz u svom obraćanju.

Prve dvije runde nisu bile pretjerano teške za bodovanje. Blachowicz je čisto uzeo prvu rundu, dok je Pereira bio bolji u drugoj. Treća runda zapravo je najspornija. Pereira je zadao nešto više udaraca, ali bez pretjerano konkretne štete. Blachowicz je nešto manje od minutu prije kraja runde uspio doći do rušenja i 45 sekundi kontrolirao je Pereiru u donjoj poziciji. Problem je što apsolutno nikakvu štetu nije prouzročio iz te pozicije, niti je pokušavao doći do pobjede ‘‘submissionom‘‘. Nanošenje štete najbitniji je kriterij prilikom bodovanja mečeva, a suci su prevagnuli u korist Pereire koji je pogodio 35 značajnih udaraca u petoj rundi, naspram 26 Janovih.

Nakon što se oglasilo zvono za kraj treće runde, Alex Pereira odmah se pridigao na noge, podignuo je ruke i ponašao se kao da zaslužuje pobjedu u ovoj borbi. Jan Blachowicz s druge strane bio je vidno iscrpljen i ostao je sjediti na podu, a govorom tijela odavao je dojam gubitnika u toj borbi. Naravno, takve stvari ne bi trebale utjecati na bodovanje, ali Israel Adesanya smatra da je Blachowicz napravio veliki propust reagiravši na taj način prije proglašenja pobjednika.

‘‘Način na koji se ustanete nakon završetka borbe, definitivno utječe (na suce). Učinite ono što je Pereira napravio, ustanite se i podignite ruke. Nikada nemojte raditi ovo (što radi Blachowicz) nakon borbe. Pereira bi trebao pobijediti.‘‘, rekao je Adesanya u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu.

Na koncu je Pereira uistinu i pobijedio, a prvak srednje kategorije očito se slaže s odlukom sudaca. Inače, Adesanya je s velikim zanimanjem pratio taj meč, jer radilo se o obračunu jedine dvojice boraca koji su ga uspjeli poraziti u njegovoj dosadašnjoj MMA karijeri. Kako je Adesanya prokomentirao ostale mečeve UFC 291 eventa, možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
21. travanj 2024 21:41