UFC

Islamov menadžer: ‘Makhachev nema ništa od revanša s Volkanovskim, on je mali dečko‘

 MATT DAVIES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matt Davies/zuma Press/profimedia
"Borili smo se protiv tog tipa samo zato što je bio broj jedan na P4P ljestvici" - rekao je Abdelaziz

Sredinom veljače, u ponajboljoj UFC-ovoj borbi godine Islam Makhachev (24-1) jednoglasnom je sudačkom odlukom pobijedio Alexandra Volkanovskog (25-2). Dagestanski borac bio je gurnut do krajnjih granica od strane prvaka "featherweighta", ali je u konačnici ipak učinio dovoljno da ga suci proglase pobjednikom i da, posljedično, obrani naslov lake kategorije.

Volkanovski je nakon meča javno izrazio nezadovoljstvo odlukom sudaca i istaknuo kako je spreman na revanš, "bilo gdje i bilo kada". Ali Abdelaziz, menadžer Islama Makhaceva, međutim, smatra da je cilj njegovog borca ispunjen i da nova borba s 34-godišnjim Australcem nema smisla.

- Islam nema ništa od te borbe. Čak i ako ga pobijedi, on je mali dečko. Borili smo se protiv tog tipa samo zato što je bio broj jedan na (P4P) ljestvici. Islam mora braniti svoju titulu protiv Beneila Dariusha (22-4), a ako nastavi pobjeđivati, u jednom trenutku mora ići u velter kategoriju. Kažem vam, Dariush je najteža borba za Makhaceva. Nije me briga što svi govore, ja to znam, Islam to zna i Khabib to zna - rekao je izvršni direktor Dominance MMA Managementa za The Schmo.

Abdelaziz je nazvao Volkanovskog sjajnim tipom, ali misli da su ga ljudi iz njegovog tima učinili lošim nakon što su iznijeli optužbe da je Makhachev koristio intravenoznu (IV) terapiju za rehidraciju nakon vaganja, što je, ovisno o količini, nezakonita praksa otkako je 2015. godine USAD-a ušla u UFC. Glasine je pokrenuo Dan Hooker (22-12), koji je u listopadu 2021. također izgubio od Makhaceva (kimurom u prvoj rundi), ali njegovim tvrdnjama nikad nisu priloženi konkretni dokazi.

- Ne pokušavajte upirati prstom. U stvarnosti, ovo sam dobio od UFC-a; na večer borbe, Volkanovski je bio (0,907kg) teži od Makhaceva. Govoriš o IV? Bio je teži od Islama. Islam nije dobio nikakvu IV u Australiji. Možda neko drugi jeste, ali on nije - zaključio je Abdelaziz.

Linker
27. travanj 2024 05:44