UFC

Alexander Volkanovski upozorava: ‘Holloway ne može primati toliko štete, ta brada će ga napustiti‘

Alexander Volkanovski vs. Max Holloway

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije skreće pažnju na brojku primljenih udaraca

Sjajni Max Holloway iz borbe u borbu, oduševljava količinom udaraca kojom pogađa svoje protivnike. 29-godišnjak proteklog vikenda pogodio je svog protivnika Yaira Rodrigueza s čak 230 značajnih udaraca, a ako pogledamo ukupne brojke, Holloway je apsolutni rekorder.

Naime, Holloway ima čak 2848 pogođenih značajnih udaraca, a drugoplasirani Frankie Edgar ima preko tisuću manje, točnije 1799. Uzevši u obzir Maxovu dob, razlika će biti sve veća i veća. Holloway voli za sebe reći da je najbolji boksač unutar UFC-a, međutim, prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski fokus usmjerava i na neke druge statistike.

''Čovječe, Max prima puno udaraca. On je borac koji ih baca puno, ali nema problema s primanjem jednog, prije nego li uputi nekoliko. Međutim, koliko dugo može tako? Kažem vam, ta brada će ga napustiti uskoro. Jako brzo će otići. Ne možete primati toliko štete. Da, svi govore o tri tisuće udaraca koje je pogodio i to je nevjerojatno. Pljesak za to. Ali on je primio vjerojatno između 1000 i 2000 udaraca. To nije zdravo.'', izjavio je Volkanovski u MMA Houru.

Inače, poznata stranica ''MMA By The Numbers'' izdvojila je podatak kako je Holloway primio 1110 značajnih udaraca u glavu i time je također na neslavnom prvom mjestu. Conor McGregor proteklog tjedna također je komentirao kako Holloway prima previše udaraca i ne može na taj način biti okarakteriziran najboljim boksačem. Međutim, Max nikad u karijeri nije bio uzdrman i donekle si može dopustiti takav način borbe, barem zasad.

''Conor McGregor zapravo se dotaknuo toga i bio je u pravu. Ako pričamo o boksačima, cilj je udarati i pritom ne primati udarce. To je ono što nekog čini najboljim boksačem. Dakle, jasno je da on puno udara ako gledamo brojke, ali pogledajmo i ostale statistike. Pogledajmo omjere pogođenih i primljenih udaraca. Mislim da po tom pitanju nije impresivniji od mene. Pričajmo o pravim brojkama.'', dodao je Volkanovski.

Inače, Holloway i Volkanovski dvaput su se borili, a Volkanovski je oba puta slavio. 33-godišnji Australac pogodio je 296 značajnih udaraca u ta dva meča, dok je Holloway s 246 ipak nešto manje uspješan bio u tim dvobojima. Nakon Maxove pobjede protiv Yaira Rodrigueza, vrlo je izgledno kako ćemo gledati trilogiju. Alexander Volkanovski ne taji da poštuje svog najvećeg rivala, no želja za pobjedom nije ništa manja nego inače.

''Na kraju dana, poštujem Maxa Hollowayja. On je pravi igrač. Ja sjedim ovdje u nadi da ću ga nokautirati, ali istovremeno, moram mu odati poštovanje. Zabavan je. Nemojte me krivo shvatiti, njegovi mečevi odlični su za gledati. Ali u isto vrijeme, ne možete vječno boriti se na takav način. Brada će ga napustiti. Vidjet ćemo već u idućoj borbi hoće li se to dogoditi. Ja ću tražiti nokaut.'', zaključio je prvak UFC-ove perolake kategorije.

Linker
25. travanj 2024 00:23