UFC

Alexander Volkov o atraktivnom ‘submissionu‘ nad Tuivasom: ‘Nisam ga vježbao, jednostavno ga znam izvesti!‘

Alexander Volkov

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
34-godišnji teškaš je do sada gubio od samog vrha kategorije, no nema razloga da se to ne promijeni u bliskoj budućnosti

‘‘Ezekiel choke‘‘ gušenje je koje je u MMA-u popularizirao Alexey Oleinik, a taj potez je uistinu nešto što se jako rijetko viđa u današnjim borilištima. Međutim, Alexander Volkov uspio je njime pobijediti Taija Tuivasu proteklog vikenda, no za ovaj nesvakidašnji potez nije nagrađen dodatnim bonusom.

Bila je to važna pobjeda za Volkova, a ujedno i treća u nizu. Prije Tuivase, završio je Jarizinha i Romanova u prvoj rundi, a ‘‘submission‘‘ nad Tuivasom bi mu trebao donijeti dosta toga dobroga. Ultimativni cilj mu je, naravno, titula, a vidjet ćemo što će još trebati učiniti da do iste dođe.

‘‘Želim se boriti što je više moguće i ponovno se vratiti u utrku za titulu. Spreman sam se opet boriti krajem ove ili početkom iduće godine. Uživam u kampovima, uživam u treninzima, uživam u učenju novih stvari. Imam puno borbi, skoro 50, ali i dalje učim nove stvari i ostajem motiviran. Osjećam da imam sve da budem prvak‘‘, rekao je Volkov za MMA Junkie.

Pitali su ga i za atraktivni ‘‘submission‘‘ nad Tuivasom:

‘‘Prije svega, ne znam zašto nisam dobio bonus. Svi fanovi govore to isto, ovo mi je bio prvi ‘submission‘ u UFC-u. Svi Australci su navijali za njega, tako da ne znam zašto nisam dobio bonus. Ovaj potez nisam vježbao, jednostavno znam kako ga izvesti. Prije sam pokušao neke završnice, no Tuivasa je bio klizav‘‘, objasnio je.

Ukoliko ‘‘Drago‘‘ nastavi ovako završavati protivnike, napad na titulu će sigurno doći. 34-godišnji teškaš je do sada gubio od samog vrha kategorije, no nema razloga da se to ne promijeni u bliskoj budućnosti.

Linker
27. travanj 2024 02:00