UFC

Alexander Volkov slavio u drugoj rundi, završio je Taija Tuivasu potezom koji se rijetko viđa u oktogonu

Alexander Volkov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ovo mu je treća pobjeda u nizu

Tai Tuivasa pokušao se vratiti na pobjednički put u svojoj domovini u sunaslovnoj borbi večeri. Broj šest na UFC-ovoj ljestvici teškaša, pokušao se vratiti u formu nakon uzastopnih poraza nokautom od Sergeja Pavloviča i Ciryla Ganea. Ti su posrtaji prekinuli niz od pet pobjeda za "Bam Bam-a", od kojih su svi došli nokautom, a redom su padali Stefan Struve, Harry Hunsucker, Greg Hardy, Augusto Sakai i Derrick Lewis.

Ipak, Tuivasa je imao sve samo ne lagan zadatak protiv sedmorangiranog Volkova, koji je prije borbe u nizu od dvije pobjede koje je upisao protiv Alexandera Romanova i Jairzinha Rozenstruika te je na gostujućem terenu tražio nastavak dobrog niza i povratak u sami vrh kategorije.

Borbu su otvorili s podosta "kickova", a nakon minute Volkov je uputio pomalo nizak udarac, no sve je bilo u redu i Tuivasa je normalno mogao nastaviti. Volkov je u jednom trenutku nakratko bacio Tuivasu na pod te kad se ustao primio giljotinu, no odmah je pustio i nije bilo opasnosti za "Bam Bama". Ruski borac sjajno je pogađao prednjom nogom, ali uskoro je morao stati s tim jer se počelo crveniti. Minutu prije kraja sjajno je pogodio Tuivasu desnom rukom i opet krenuo u stojeću giljotinu, ali je brzo pustio. Na samom kraju runde uputio je dobru kombinaciju koja je pomalo izbacila Tuivasu iz komfor zone, a da je imao nešto više vremena, možda bi ga i završio, no domaći borac je preživio te nas je čekala druga runda.

Tuivasa se uključio na početku druge runde i nastavio pogađati lijevu nogu Volkova koja je već bila dobrano oštećena te je bilo jasno da mora početi izbjegavati "kickove". Desna ruka Volkova izbacila je Tuivasu iz balansa te je Volkov uspio doći u gornju poziciju u parteru, ali dosta brzo su se ustali. Ipak, Rus je uspio doći u "full mount" dvije minute prije kraja i pokušao "arm triangle", ali bezuspješno. Tuivasa se konstantno pokušavao izvući, ali Volkov je uhvatio poznato "Ezekiel" gušenje i završio ga 23 sekunde prije kraja druge runde!

Volkovu je ovo bila treća pobjeda u nizu, a nakon pobjede je izjavio da nije očekivao da će Tuivasa biti toliko tvrd i pokazao mu je poštovanje. Upitan je o šteti načinjenoj "low kickovima", ali je objasnio da je to normalno u njegovoj regiji. Na kraju je potvrdio ono što je izjavio da će pobijediti Tuivasu "submissionom", a sada će opet pokušati doći na vrh teške kategorije.

Linker
27. travanj 2024 10:32