UFC

Ali Abdelaziz o Cejudovom porazu: ‘Kad ste ga vidjeli da ostaje bez zraka? Imao je užasan trening kamp‘

Henry Cejudo (lijevo) i Abdelaziz Ali (desno)

 Instagram (ali Abdelaziz)
Cejudov menadžer tvrdi kako je Henry ozlijeđen nastupio u meču protiv Meraba Dvalishvilija

Popriličnu blijedu izvedbu pružio je Henry Cejudo na UFC 298 eventu održanom prije 11 dana. Nekadašnji UFC-ov prvak dvaju težinskih kategorija (bantam i muha) u potpunosti je izdominiran od strane Meraba Dvalishvilija.

Gruzijac je dominirao u svim segmentima borbe, od stojke do hrvanja i partera. Kondicijski je također izgledao osjetno bolje i Cejudo se teško nosio s Merabovim tempom. Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Dvalishvili u tom meču, a mnogi su vjerovali kako će se Cejudo umiroviti nakon poraza od Dvalishvilija.

Henry je nedavno proslavio 37. rođendan, daleko je od svojih najboljih nastupa i poražen je u posljednja dva meča koja je odradio. Očito ‘‘Triple C‘‘ više nema kvalitetu za sam vrh, a uvijek je isticao kako se ne planira boriti za druga mjesta, nego isključivo za tron.

Ipak, unatoč uvjerljivom porazu, Cejudo planira nastaviti svoju karijeru. Henry vjeruje kako ima snage za još jedan pohod ka tituli prvaka, ali za početak mu treba nešto lakši protivnik i povratak na pobjedničke staze.

Naravno, nameće se pitanje hoće li motivacija biti dovoljna za povratak na vrh. Cejudo očito ima ‘‘vatre‘‘ u sebi, ali godine su ga sustigle, a sigurno ga je koštala i trogodišnja pauza koju je uzeo sredinom 2020. godine. Cejudo se tada povukao na vrhuncu svoje snage, a vratio se kao osjetno lošiji borac. No, njegov menadžer Ali Abdelaziz tvrdi kako su lošem nastupu protiv Meraba kumovali i problemi s ozljedom.

‘‘Henry je iskreno išao protiv naše volje. Rekao je: ‘Potpisao sam ugovor, borit ću se‘. Nema izlika, on se borio. Ne želim umanjiti Merabu pobjedu, jer Merab je odradio svoj posao. Ali, Cejudo je istegnuo svoju preponu. On nije hrvao i nije sparirao četiri tjedna prije borbe. Kada ste posljednji put vidjeli da Henry Cejudo ostaje bez daha? Nikada. Henry je u ovom meču već sredinom prve runde ostao bez zraka, a svejedno je uzeo tu rundu.‘‘, otkrio je Abdelaziz u razgovoru sa ‘‘The Schmo-om‘‘, a zatim je dodao kako je Cejudo pokušao sakriti ozljedu.

‘‘Ništa mi nije rekao, skrivao je to od mene. Dave, vlasnik dvorane koji je Henryju poput starijeg brata, on mi je rekao, kao i Henryjevi treneri. Cejudo je imao užasan trening kamp ako ćemo biti iskreni.‘‘, dodao je Abdelaziz.

Ovakve stvari uvijek zvuče kao svojevrsne izlike, ali uistinu je moguće da Cejudo jednostavno nije imao dobar trening kamp. Možda su ga UFC-ovi čelnici prerano gurnuli protiv dva vrhunska borca (Aljamain Sterling, Merab Dvalishvili) nakon tako duge pauze. Cejudu treba lakši meč za povratak samopouzdanja, a nakon toga može se ponovno okušati s nekim od elitnih boraca bantam kategorije.

Linker
24. travanj 2024 18:33