UFC

Henry Cejudo: ‘Vrijeme je da Merab postane prvak. On bi definitivno porazio i Aljamaina Sterlinga‘

Aljamain Sterling (lijevo) i Merab Dvalishvili (desno)

 Instagram (merab Dvalishvili)
‘‘Triple C‘‘ u hvalospjevima je pričao o svom posljednjem rivalu

Tri godine Henry Cejudo je izbivao iz kaveza. Sredinom 2020. godine povukao se iz sporta u trenucima dok je držao UFC-oe titule prvaka u dvama različitim težinskim kategorijama (muha i bantam). Tražio je Henry više novca od strane UFC-a, a odlaskom u mirovinu pokušao ih je navesti da povećaju njegov honorar.

UFC-ovi čelnici nisu pristali na svojevrsnu ucjenu i Cejudo je tri godine proveo u mirovini. Mnogi su smatrali da radi veliku pogrešku, jer Cejudo je tada bio na vrhuncu svoje forme.

Koliko je pogriješio dokaz su i njegova dva povratnička nastupa. ‘‘Triple C‘‘ vratio se u petom mjesecu prošle godine, ali Aljamain Sterling porazio ga je u meču za titulu prvaka bantam kategorije. Drugi nastup nakon povratka Cejudo je odradio pretprošli vikend na UFC 298 eventu, ali upisao je još jedan poraz.

Merab Dvalishvili izdominirao je Cejuda u međusobnom obračunu i pobjedom nad Henryjem vjerojatno je izborio napad na pojas. Dvalishvili je ‘‘title shot‘‘ mogao dobiti i ranije, ali Gruzijac se nije htio boriti protiv svog prijatelja Aljamaina Sterlinga. Sterling više nije prvak i Merab sada napokon može napasti titulu prvaka.

Ono što je UFC-ove čelnike silno ljutilo, jest Sterlingova i Merabova odluka kojom su odbijali međusobni obračun. Silno je Dana White htio upariti dvojicu ponajboljih prijatelja, kako zbog činjenice da su u to doba bili najbolji borci bantam kategorije, tako i zbog cjelokupne priče na kojoj bi prodali i reklamirali taj meč.

UFC-u bi itekako odgovaralo kad bi između Meraba i Sterlinga nastao određeni animozitet, ali to se nije dogodilo. Nisu niti fanovi dobili priliku saznati tko je bolji borac, Dvalishvili ili Sterling. No, odgovor je ponudio Henry Cejudo nakon što je s obojicom dijelio kavez.

‘‘Merab je tip koji primi udarac, ali nastavlja se kretati prema naprijed. Vidio sam ga kako biva uzdrman od strane Rickyja Simona, ali nastavio je ići prema naprijed. Uzdrmali smo ga Marlon Moraes i ja također, ali ovaj tip (Merab) strašno je izdržljiv. Vrijeme je da postane svjetskim prvakom i to je to.

Čak i da se borio protiv Aljamaina Sterlinga, nakon prilike da se borim s obojicom, mogu reći da bi on porazio i Sterlinga također. Uistinu bi. Mislim da bi svojim tempom nadjačao i Sterlinga. Ovaj tip (Merab) posebno je impresivan u mečevima na pet rundi. Impresivna je njegova kondicijska sprema.‘‘, pojasnio je Cejudo na svom YouTube kanalu.

Deset pobjeda zaredom upisao je Dvalishvili, a njegove vještine i kondicijska sprema uistinu su na posebnoj razini. Sada mu preostaje čekati UFC 299 event na kojem će se obračunati Sean O‘Malley i Marlon Vera, a nakon toga red je da Merab Dvalishvili napadne titulu.

Linker
18. travanj 2024 18:35