UFC

Aljamain Sterling kritizira UFC: ‘Nisam pohlepan, ali povećanje plaće od pet posto neće vas ubiti‘

Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Funkmaster Mma)
Prvak UFC-ove bantam kategorije novi je u nizu boraca koji je nezadovoljan plaćama

Početkom godine, jedna od glavnih tema bile su plaće UFC boraca. Francis Ngannou otvoreno je pričao o nezadovoljstvu unutar UFC-a, ali njegovo nezadovoljstvo nije se doticalo samo financijskih aspekata. ''Predator'' u novom ugovoru traži više slobode te želi da mu UFC dopusti izlete u boksačke vode.

Jake Paul također je početkom godine odlučio prozivati Danu Whitea zbog mizernih honorara koji neki borci primaju, a Deiveson Figueiredo nakon treće borbe protiv Brandona Morena, pričao je kako želi milijun dolara za četvrti meč. Donekle se ta tema stišala u posljednje vrijeme, ali Aljamain Sterling ponovno je zakotrljao tu priču.

''Funk Master'' ranije ovog mjeseca pobijedio je Petra Yana u meču za prvak bantam kategorije. Prema navodima portala ''The Sports Grail'', Sterling je za pobjedu protiv Yana dobio 350 tisuća dolara, dodatnih 100 tisuća dolara bonusa za pobjedu te 42 tisuće dolara od sponzorskog ugovora s Reebokom. Portal mmasalaries.com ima nešto drukčije podatke. Sterling je prema njihovim informacijama zaradio 250 tisuća dolara od osnovnog honorara, 42 tisuće od sponzorskog ugovora i oko 600 tisuća dolara od prodaje PPV-a. Dakle, ukupna zarada bi bila oko 892 tisuće dolara.

Prvak bantam kategorije u razgovoru za MMA Junkie Radio odlučio se osvrnuti na plaće UFC boraca i bio je poprilično kritičan.

''Radi se o javnoj kompaniji i stoga smo u prilici vidjeti brojke kad je u pitanju njihova zarada. Oni hoće reći da bi ih ubilo ako nam povećaju plaće za dodatnih pet posto? Ne znam točne brojke, ali mislim da bi to preživjeli. Nisam pohlepan, ali ovo je najbolji način na koji se mogu izraziti.'', započeo je Aljo, a zatim je dodatno elaborirao.

''Razumijem poslovnu stranu svega toga. Ne privlači svaki borac gledatelje i nove fanove, ali istovremeno, mi smo ono zbog čega ljudi gledaju borbe. Jesmo li ili nismo veliko ime, nastupanje za UFC znači da smo vrijedni gledanja na nacionalnoj televiziji, kao i na globalnoj razini.'', dodao je ''Funk Master''.

Sterling je očito nakon potvrde svoje titule odlučio postati hrabriji te je istupio protiv promocije. Dobra je stvar da se sve više prvaka odlučuje na taj potez, jer upravo su oni najutjecajnija imena i oni koji trebaju voditi primjerom.

Linker
20. travanj 2024 02:26