UFC

Aljamain Sterling: ‘Neka se dečki bore za broj 2, a nakon toga se veselim revanšu protiv Sandhagena‘

Aljamain Sterling
 screenshot (YouTube)
UFC-ov prvak bantam prognozirao je ishod borbe u kojoj se prvobitno on trebao nalaziti

UFC-ovi planovi da 30. listopada na UFC 267 priredbi organizira revanš borbu za titulu bantam kategorije, između Aljamaina Sterlinga i Petra Yana, su propali. Sterling se još uvijek oporavlja od operacije vrata kojoj se proljetos podvrgnuo te nije dobio dozvolu liječnika za tako rani nastup. Sve je rezultiralo time da je Yan zatražio zamjenskog protivnika, odnosno izrazio je želju ostati na programu, što će se i dogoditi.

Potvrđeno je kako je Cory Sandhagen uskočio u tu borbu, a njen ulog bit će titula privremenog prvaka, automatski time i pozicija idućeg Sterlingovog protivnika. Yan ovime svakako riskira, no Rus je odlučio kako više neće čekati. Želi se boriti, uvjeren kako je neovisno o svemu on najbolji borac svijeta u ovoj kategoriji.

Sterling je čak zadovoljno prihvatio ovakav rasplet situacije, a s komentarom ugovaranja borbe javio se na Instagramu. S tim da je svom prethodnom protivniku, automatski i prethodnom prvaku, dao pogrdni nadimak.

"Jutarnji trening je završen. Ja ću nastaviti svoje tijelo gurati naprijed, dok mi se vrat oporavlja. Sandman će ugušiti Cheatr Pana u drugoj rundi. Fantastični revanš slijedi u prosincu ili početkom 2022. godine", napisao je Sterling uz fotografiju s treninga, dodavši:

"Neka se bore za mjesto broj 2 dok se moj živčani sustav u potpunosti oporavi. Šalite se koliko god hoćete, ja sam napravio puno toga u ovom sportu i još uvijek nisam gotov."

Sterling naravno misli na revanš borbe protiv Sandhagena, budući da je prognozirao njegovu pobjedu. Njih dvojica susreli su se u lipnju prošle godine, a Sterling je slavio gušenjem nakon samo minute i pol, tim putem izborivši borbu protiv Yana, koja je u ožujku ove godine neslavno završila. Sandhagen je nakon toga upisao pobjede nokautom protiv Marlona Moraesa i Frankieja Edgara te tijesni poraz od TJ Dillashawa, u borbi održanoj prošlog mjeseca.

Linker
16. travanj 2024 09:47