UFC

T.J. Dillashaw tvrdi kako se Aljamain Sterling nikada više neće boriti

Aljamain Sterling
 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije sumnja u povratak aktualnog prvaka te kategorije

Krajem srpnja svjedočili smo povratku T.J. Dillashawa u UFC-ov Octagon. Bivši prvak bantam kategorije podijeljenom sudačkom odlukom savladao je Corya Sandhagena nakon pet rundi odlične borbe. 35-godišnjeg borca čeka određena pauza jer je pretrpio ozljedu koljena. Situacija u bantam kategoriji poprilično se zakomplicirala nakon što je Aljamain Sterling na kontroverzan način osvojio pojas.

Aljo je u ožujku ove godine do titule došao nakon diskvalifikacije Petra Yana zbog ilegalnog udarca koljenom. Njihov revanš trebao se dogoditi 30. listopada ove godine, no Sterling prolazi kroz velike probleme s ozljedom vrata te oporavkom od operacije. Zbog svega toga, Aljamain je otkazao svoj nastup, a Cory Sandhagen uskočio je kao zamjena te će on i Yan odraditi borbu za privremenog prvaka. T.J. Dillashaw smatra kako je izuzetno upitno hoće li se aktualni prvak Aljamain Sterling ikada više vratiti u kavez.

''Iskreno, nisam siguran hoće li se Aljo ikada vratiti. Ja bi na njegovom mjestu pričekao s tom operacijom koju je odradio. Ne vjerujem da će se on ikada vratiti. Mislim da on drži pojas što je dulje moguće. Imao sam taj osjećaj i prije te me nije iznenadio kada je otkazao borbu protiv Yana. Vjerujem da ima oštećen živac. Možda sam totalno u krivu, ali ponavljam, nisam siguran hoće li se vratiti.'', rekao je Dillashaw gostujući u MMA Houru.

Dakle, T.J. Dillashaw smatra kako Sterling nije trebao prolaziti kroz operativni zahvat, nego se trebao još neko vrijeme nositi s boli. Bivši prvak smatra kako se Aljamain Sterling time nepotrebno stavio sa strane te propušta benefite koje donosi titula prvaka u UFC-u.

''Na vrhu si svijeta, prvak si. Da, osvojio si titulu na onakav način, ali sada te kreću plaćati kao prvaka. Dobivat ćeš velike borbe. Iskoristi tu prednost dok možeš. Nije ti trebala ta operacija. Razumijem da je imao problema s tim, da vuče ozljede. Međutim, i ja sam imao uništena oba ramena kad sam bio prvak, no nisam htio biti izvan borilišta godinu dana te propustiti velike isplate.'', dodao je T.J.

Što se Dillashawa i njegovih ambicija tiče, on je fokusiran na vraćanje pojasa u svoje vlasništvo. Podsjećamo, T.J. se u travnju 2019. godine oglasio po pitanju navodnog pada na dopinškom testiranju. Tadašnji prvak bantam kategorije priznao je upotrebu nedozvoljenih supstanci te je napustio titulu koja bi mu svakako bila oduzeta. Ipak, Dillashaw pojas nije izgubio tako da ga je netko porazio i stoga vjeruje kako nitko od ostalih boraca iz vrha kategorije nije porazio pravog prvaka.

''Nisam izgubio svoj pojas jer me netko pobijedio. Ostao sam bez njega zbog odluke koju sam donio. Dakle, Cory Sandhagen ne može govoriti da će se osjećati kao prvak kada pobijedi Yana jer Yan nikada nije bio pravi prvak. On nije savladao prvaka bantam kategorije i stoga nije zapravo postao prvakom.''

Dillashaw tvrdi kako mu je rečenu da će se boriti za pojas u svom idućem nastupu, no ne otpisuje mogućnost da prihvati i neku drugu borbu ukoliko se radi o uzbudljivom meču. Jedan od mogućih mečeva koji se spominju jeste i onaj između Dillashawa i Josea Alda.

''Rečeno mi je da ću se boriti za pojas, neovisno kada. Stoga je i moj fokus usmjeren na to, ali kvragu, pričamo i o Joseu Aldu. On je za mene vječna legenda. Teško je razmišljati o odbijanju takve borbe, no rečeno mi je da ću se boriti za pojas.'', rekao je T.J. Dillashaw.

Linker
22. travanj 2024 23:39