UFC

Cory Sandhagen tvrdi: ‘Pobijedim li Yana, smatrat ću se prvakom bantam kategorije‘

Cory Sandhagen
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
‘‘Sandman‘‘ je iskoristio priliku za uskočiti kao zamjenski borac nakon što se Sterling ozlijedio

Jedna od najuzbudljivijih borbi UFC 267 priredbe koja nas čeka 30. listopada jeste ona između Coryja Sandhagena i Petra Yana. Dvojac sjajnih boraca bantam kategorije borit će se za titulu privremenog prvaka nakon što je trenutni prvak Aljamain Sterling svoj nastup protiv Yana otkazao zbog ozljede vrata.

Cory Sandhagen objeručke je prihvatio priliku za uskočiti kao zamjena, a iako je izgubio svoj posljednji meč protiv T.J. Dillashawa, 29-godišnji ''Sandman'' sada će imati priliku doći do UFC-ova pojasa (privremenog). Unatoč tome što je Aljamain Sterling trenutni prvak kategorije, Sandhagen smatra da je pobjeda protiv Yana zapravo vrijednija od eventualne pobjede protiv Sterlinga.

''Mislim da svi vide Yana kao prvaka kategorije, kao onog najboljeg u diviziji. Pobjedu protiv njega računao bi kao pobjedu za titulu. Puno bi mi značila pobjeda. Iako se borim za privremeni pojas, osjećao bih se kao pravi prvak ukoliko pobijedim. Znam da bi postojale određene kritike jer sam izgubio od Sterlinga i Dillashawa, no to će biti jako uzbudljivi revanši. Dakle, osjećat ću se kao prvak ukoliko pobijedim Yana.'', rekao je Sandhagen gostujući u MMA Houru.

Postojale su određene bojazni kako bi Sterling uistinu mogao otkazati meč, naročito jer je u fazi oporavka od ozljede i operacije vrata. Bio je toga svjestan i Sandhagen koji je uočio dobru priliku. Naime, T.J. Dillashaw također je u fazi oporavka od ozljede koljena nakon meča protiv ''Sandmana'' i Sandhagen je znao da bi UFC mogao upravo njega pozvati kao zamjenu ukoliko se netko ozlijedi.

''Rekao sam da ću definitivno biti taj tip (za uskočiti kao zamjena). Planirao sam da će se ovo dogoditi. Nisam htio propustiti ovakvu priliku ukoliko se pruži. Trebao sam malo odmora nakon prošlog meča (protiv Dillashawa) jer je to bio izuzetno težak meč. Međutim, kako se borba Yana i Sterlinga približavala, shvatio sam da moram početi trenirati jako. Ne želim biti onaj tip koji je odbio borbu jer ne stigne skinuti kilažu ili nije spreman te zbog toga propusti ogromnu priliku poput ove.'', dodao je ''Sandman''.

Iako je Sandhagen na neki način prihvatio borbu mjesec dana ranije na ''short notice'', on otkriva kako se već neko vrijeme snažno priprema i u borbu će ući kao da je odradio puni trening kamp.

''Počeo sam jako trenirati prije otprilike šest tjedana. Pomagao sam i svojim timskim kolegama, no ne u toj mjeri da se pripremam na borbu od pet rundi jer bi to bilo preteško uskladiti s normalnim životom. Međutim, dugo razmišljam o Yanu i borbi protiv njega, stvarno dugo. Stvari su se sada posložile i stvarno sam zahvalan zbog toga. Znam da nije isto spremati se za borbu koja nije potvrđena kao onda kada smo sigurni da ćemo se boriti. Ipak, to ne znači da ću ja biti nešto lošiji borac zbog toga niti bi bio bolji da sam ovu borbu dobio 10 tjedana ranije.''

Linker
25. travanj 2024 14:16