UFC

Cory Sandhagen krizitirao stil ‘Chita‘ Vere: ‘To mu neće proći protiv mene‘

Cory Sandhagen

 Screenshot (youtube, Ufc)
Petorangirani izazivač bantam kategorije nije ljubitelj Verinog načina na koji dolazi do pobjeda

Jedan od najzanimljivijih mečeva koje UFC obznanio u rasporedu za prvi dio 2023. godine svakako je onaj između Marlona Vere i Coryja Sandhagena. Radi se o dvojici boraca koji pripadaju kategoriji najuzbudljivijih boraca na cijelom rosteru, a ujedno su i vrhunski, visokorangirani izazivači u bantam kategoriji.

Vera je trenutno četvrti u poretku izazivača, dok je Sandhagen na petom mjestu u poretku. Obojica preferiraju stojku, iza sebe imaju nekoliko pobjeda spektakularnim nokautima i čeka nas sjajan meč.

Borba Vere i Sandhagena zakazana je 18. veljače (2. mjesec) ove godine, a njih dvojica ujedno će i predvoditi UFC Fight Night 219 event. Cory Sandhagen prema početnim koeficijentima od strane kladionica, osjetni je favorit. 1,67 iznosi otvarajući koeficijent na njegovu pobjedu, dok je Verina pobjeda na koeficijent u iznosu od 2,30.

Unatoč činjenici da je Vera u nizu od četiri pobjede, dok Sandhagen ima dva poraza u posljednja tri nastupa, ‘‘Sandman‘‘ je ipak favorit. Cory smatra da su koeficijenti s razlogom tako postavljeni i nije pretjerano oduševljen Verom.

‘‘Iskreno, mislim da njegov način dolaska do pobjede nije naročito pouzdan. Kad gledam najbolje borce na svijetu i ono što pokušavam postati, nepouzdani načini dolaska do pobjede nisu nešto čemu težim. Ja naginjem ka strateškom pobjeđivanju protivnika u svakom trenutku borbe i težim ka tome. Bilo to kroz rušenja, kickboks ili ‘submissione‘, nije bitno. Jednostavno smatram da nije pouzdano biti borac koji gubi većinu borbe, a zatim protivnika dohvati jednim udarcem u kasnijim rundama. To mu neće proći protiv mene, a ja tako gledam na njegov stil.‘‘, pojasnio je Sandhagen za MMA Junkie.

Marlon Vera uistinu i jest poznat kao borac koji nerijetko gubi ili je u egal mečevima do samog kraja, ali svojim sjajnim pritiskom i kondicijskom spremom uspijeva ugroziti protivnike i u kasnijim rundama. Može li i ‘‘Sandmana‘‘ tako poraziti, saznat ćemo drugom polovicom veljače (2. mjesec).

Linker
23. travanj 2024 06:03