UFC

Anderson Silva: ‘Postoji samo jedan problem sa Danom Whiteom, jednu stvar radi pogrešno‘

Silva i Dana

 Screenshot (youtube, Karyn Bryant)
Govorio je i o borcima koji prvo potpišu ugovor pa se žale na ono što UFC pruža

Prošlo je već gotovo dvije godine otkad Anderson Silva više nije član UFC-a. Promocija je bila njegov dom u razdoblju od 2006. do 2020., a nakon isteka ugovora i svih obaveza koje je prema njemu imao, Silva se odlučio za profesionalni boks te će sljedećega mjeseca u ring ući sa YouTube zvijezdom, Jakeom Paulom.

Sada kada je već neko vrijeme van UFC-a, Silva s odmakom može gledati na probleme koji konstantno prate najjaču organizaciju, a to je prije svega plaćanje boraca, ali i odnos Dane Whitea prema borcima. Iako Silva razumije zbog čega ih često kritiziraju, rekao je da ipak postoje razlozi:

‘‘Moje osobno mišljenje je da UFC može bolje plaćati borce, pogotovo nekoliko boraca koji puno toga čine za UFC i čine njegovo ime popularnim i snažnim brendom. Borci moraju razgovarati s menadžerima, moraju imati dobru osobu koja će ih zaštititi kako ne bi potpisali nešto što će biti loše za njih u budućnosti‘‘, rekao je Silva u ‘The MMA Houru‘.

‘‘Meni je čudno da svi prvo potpišu ugovor i onda krenu pričati kako im je loše. Ja nikad u svom životu nisam govorio koliko me UFC plaća, zato što se ja puno borim i to je moj problem s Danom, odnosno kako govori o borcima a nikad se nije borio u MMA-u.‘‘

‘‘Kada počne govoriti kako bi se netko trebao ili ne bi trebao boriti, ne, ne. To je moj jedini problem s njim. Dana je dobra osoba, ali on je prije svega biznismen. Ja sam odradio sve obaveze prema njima i sada više ne moram pitati Danu za dopuštenje da radim bilo što‘‘, zaključio je Silva.

Linker
15. travanj 2024 04:08