UFC

Andrei Arlovski u subotu ide po novi rekord!

Andrei Arlovski

 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
Već je vlasnik nekoliko rekorda, a ovaj će mu donijeti dvostruko zadovoljstvo

Ovu subotu u Las Vegasu održava se UFC on ESPN 35 priredba u kojoj će jedan od sudionika biti UFC veteran Andrei Arlovski koji je trenutno u pobjedničkom nizu od 3 borbe, a u posljednjih 6 borbi slavio je čak 5 puta. Iako mu je već 43 godine, izgleda kako Arlovski ponovno proživljava svoju mladost jer ovakav uspjeh nije doživio još od 2015. godine kada je bio u pobjedničkom nizu od 6 borbi.

Andrei Arlovski pod okriljem UFC-a natjecao se čak 38 puta, što je najviše u povijesti teške kategorije, a drugo mjesto ukupno ako gledamo sve težinske kategorije. Jedini koji je ispred njega je Jim Miller koji se u UFC-u borio 39 puta.

Arlovski se nada izjednačavanju još jednog rekorda, a to je onaj po broju pobjeda. Trenutno je na brojci 22, a jedini koji su ispred njega su Donald Cerrone i Miller s 23 pobjede. Arlovski je već rekorder po broju pobjeda u teškoj kategoriji, ali sada ima priliku dijeliti prvo mjesto u svim težinskim kategorijama.

Arlovski je vlasnik mnogih rekorda u UFC organizaciji u čemu će ga teško netko nadmašiti. Primjerice, ukupno vrijeme koje je Arlovski proveo u borbi iznosi 5 sati, 41 minutu i 51 sekundu što je najviše od svih boraca teške kategorije. Rekorder je također u borbama dobivenim sudačkom odlukom, a sakupio ih je čak 11 što je i razlog zašto je najviše vremena proveo unutar kaveza.

Na trećem je mjestu po broju pobjeda prekidom, a na drugom mjestu po broju pobjeda nokautom. U tome ga za 4 nokauta razlike vodi Junior Dos Santos koji je trenutno na brojci 14. Arlovski je također rekorder u teškoj kategoriji po broju značajnih udaraca koje je uputio u jednoj borbi od 3 runde, a taj broj iznosi 152.

Linker
19. travanj 2024 02:35