UFC

Andrei Arlovski ugovorio borbu protiv opakog britanskog nokautera

Andrei Arlovski i Tom Aspinall
 screenshot
22. veljače svoju će 34. borbu u UFC-ovom Octagonu odraditi Andrei Arlovski

Iako mu je 41 godina te iza sebe ima pregršt velikih i teških borbi, Andrei Arlovski još uvijek je jedan od najaktivnijih boraca na cijelom UFC-ovom rosteru. Vrlo uspješnu 2020. godinu, u kojoj je nastupio za sebe skromnih dva puta, pokušat će nastaviti i nadograditi već u prvoj četvrtini ove godine. Naime, bivši prvak teške kategorije ugovorio je za 22. veljače borbu protiv Toma Aspinalla.

27-godišnji Aspinall (9-2, 2-0 UFC) dolazi iz engleskog Wigana i u dosadašnja dva UFC nastupa bio je impresivan. Prvo mu je trebalo 45 sekundi da u srpnju prošle godine savlada Jakea Colliera, a onda je tri mjeseca kasnije za minutu i pol završio borbu protiv Alana Baudota. Obje borbe odradio je na UFC-ovom Fight Islandu, a promociji je pristupio nakon serije impresivnih nastupa u Cage Warriors borilištu. Arlovski bi mu ovim putem trebao biti pravi "gatekeeper" za napad na mjesto unutar Top 15 ljestvice teške kategorije.

No, "Pitbull" još uvijek ne pristaje na takvu ulogu. Već je prošlu godinu zatvorio velikom pobjedom, savladavši Tannera Bosera. Kanađanin je u toj borbi bio veliki favorit te je Arlovski ujedno postigao jedno od pet najvećih prošlogodišnjih iznenađenja, ako se vodimo tečajevima kladionica. Arlovski (30-19 2NC, 19-13 1NC u UFC-u) je već borbu prije toga savladao pobjednika prve sezone PFL-ovog teškaškog turnira, Philipea Linsa. Njegova priča uistinu je impresivna, budući da je kasnom razdoblju karijeru uspio promijeniti svoj stil u onaj gdje prima puno manje udaraca te je produžio karijeru puno više nego je itko očekivao. Naime, 2017. godine došao je do svog petog poraza u nizu, što je rezultiralo prizivanjem otkaza, no UFC mu je tada dao još jednu priliku, a Bjelorus ju je u potpunosti iskoristio. Oni koji s njim rade u American Top Teamu tvrde kako je zapravo riječ o jednom od najvećih radnika te čovjeku koji u dvorani provodi više vremena od većine boraca.

Zanimljivo je navesti kako je ovo četvrta teškaška borba ugovorena za ovu priredbu. Danas su kao predvodnici iste potvrđeni Curtis Blaydes i Derrick Lewis, a već od ranije su poznate borbe Sergeya Spivaka protiv Jareda Vanderae te Alekseija Oleinika protiv Chrisa Daukausa.

Linker
15. travanj 2024 06:12