UFC

James Krause odgovorio Sanchezu: ‘Prvu rundu riješim tebe, drugu je na redu tvoj trener‘

James Krause i Diego Sanchez
 screenshot
Neočekivana netrpeljivost pojavila se između UFC-ovih boraca Diega Sancheza i Jamesa Krausea

Stvara se podloga za potencijalnu borbu UFC-ove velter kategorije između Diega Sancheza i Jamesa Krausea. Sve je krenulo javnim kritikama koje je Krause uputio prema Sanchezovom treneru Joshui Fabiji i njegovim metodama treninga, što pobjedniku prve sezone Ultimate Fightera nikako nije dobro došlo. Iz tog razloga mu se odlučio javiti putem privatne poruke na Instagramu.

"Pozdrav James, jesi li ti govorio ružno o mom mentoru? Iako ga ne poznaješ? On je zapravo jedna sjajna osoba! Ne želim se sada uzbuditi i poručiti ti nešto ružno. U redu sam s time jer shvaćam da jednostavno ne znaš neke stvari. Ja ću se uskoro umiroviti, vjerojatno u svibnju ili možda čak travnju. Možda ti mogu u Octagonu pokazati nešto od Joshuinih metoda? Ako ti to nije dobar termin, možemo zajedno trenirati pa ću te naučiti neke nove stvari. Budi blagoslovljen", napisao je Sanchez u poruci koju je poslao Krauseu osobno.

Na ovakav izazov Krause je pristao, ali je također ubacio Fabiju u svoju računicu. Zapravo, sve borce koji imaju veze s treningom tog samoprozvanog voditelja "Škole za samosvjesnost".

"1. runda: Diego Sanchez! 2. runda: Joshua Fabia! 3. runda: Tko god je još dio te cirkuske predstave može dobiti svoj dio.

Rekao si travanj, Diego", napisao je Krause u svojoj objavi na Instagramu i Twitteru.

Krause je slavio u sedam od posljednjih osam borbi, kombinirajući nastupe u lakoj i velter kategoriji. Čak i za taj jedan poraz mnogi vjeruju da su suci mogli presuditi u njegovu stranu. Osim što je uspješan borac, Krause je također izuzetno talentiran te sve uspješniji trener. Neki od njegovih boraca su Megan Anderson, Tim Elliot i Zak Cummings. Velikim dijelom i zbog toga je imao ne baš lijepe riječi prema metodama Joshue Fabije, smatrajući ih uvredom prema svima koji sportu ozbiljno pristupaju. Uostalom, isti je već i prije toga bio predmetom izrugivanja MMA zajednice.

Sanchez je MMA legenda, ali već neko vrijeme njegova je MMA karijera "na aparatima". Posebno loše izgledao je u rujnu prošle godine na UFC 253 priredbi, kad je uvjerljiv poraz doživio od Jakea Matthewsa. Tada je 39-godišnji "Nightmare" shvatio da je vrijeme za odlazak, no rekao je kako namjerava iz Octagona izaći nakon nastupa kojim će biti ponosan. Spomenuti protiv Matthewsa nije bio takav.

Linker
23. travanj 2024 11:30