UFC

(ANKETA) Fight Site čitatelji biraju: Glasajte za UFC borbu godine 2022.!

Anketa 2022.

 Screenshot (youtube, Ufc)
Pred vama je pet borbi za koje smatramo da su ove godine bile najatraktivnije, a diskutirati možete i na našoj Facebook stranici u komentarima

Do sada ste imali mogućnost sudjelovati u dvije ankete, a prva je bila za nokaut godine u UFC-u u 2022. Druga je bila za UFC borca 2022., a sada vam donosimo još jednu – glasajte za UFC borbu godine u 2022.!

Pred vama je ponovno pet mogućnosti, a potrudili smo se u tih pet mogućnosti staviti one uistinu najbolje i najzvučnije. Iako je u ovoj godini bilo dosta borbi koje su mogle biti ovdje uvrštene, primjerice Muaderji vs. Schnell ili Landwehr vs. Onama, no cilj je u anketu uključiti što širu publiku te smo se ipak odlučili za najzvučnije borbe. Pročitajte ih u nastavku!

Jiri Prochazka vs. Glover Teixeira

Što uopće reći o ovoj borbi. Ova dva fanovima omiljena borca predvodila su UFC 275 priredbu u šestom mjesecu, a kao pobjednik je iz kaveza izašao Jiri. Pola minute je legendarnog Glovera dijelilo da sa 43 godine života svoju karijeru okruni pojasom u poluteškoj kategoriji jer je i vodio na sudačkim karticama, a pola minute prije kraja Jiri ga je pobijedio ‘‘submissionom‘‘ kako nitko nije očekivao. Bila je to jako dinamična, a usudit ćemo se reći i luda borba.

Khamzat Chimaev vs. Gilbert Burns

Bio je to definitivno Khamzatov najveći izazov do sada, a mnogi su prije borbe govorili kako ‘‘Borz‘‘ nije spreman za borca takvog kalibra. No, on je svima dokazao suprotno te je odnio pobjedu, a u borbi su i jedan i drugi bili i na podu i u zraku. Borili su se na UFC 273 priredbi u četvrtom mjesecu, a Khamzat je po svim sucima odnio prvu i treću rundu, a Burns drugu. Bila je ovo fenomenalna borba kakvu svi fanovi samo mogu priželjkivati.

Dustin Poirier vs. Michael Chandler

Kakva bi to lista najboljih borbi u nekoj godini bila, a da se na njoj ne nađe Michael Chandler. Beskompromisan borac koji ostavi srce u kavezu, no to ga često zna i koštati. Poirier i Chandler su se borili na UFC 281 priredbi u jedanaestom mjesecu, a pobjedu je u trećoj rundi odnio Poirier i to ‘‘submissionom‘‘. Bila je to jedna vrlo eksplozivna i atraktivna borba u kojoj se bolje snašao Dustin, a vjerujemo da se ove borbe jako dobro sjećate s obzirom da je bila dosta nedavno.

Stephen Thompson vs. Kevin Holland

Također jedan kandidat za borbu godine. Borili su se na UFC on ESPN 42 priredbi početkom ovog mjeseca, a pobjedu je odnio ‘‘Wonderboy‘‘ nakon što Holland više jednostavno nije mogao. Po sva tri suca prva runda je pripala Hollandu, a sve ostale Thompsonu. Bila je to prava mala škola borbe na nogama u režiji odličnog Thompsona koji je na kraju i pobijedio, a borba je bila i više nego odlična.

Ciryl Gane vs. Tai Tuivasa

Šećer na kraju. Gane i Tuivasa predvodili su pariški UFC, a borili su se u devetom mjesecu ove godine kada je pobjedu nokautom odnio Gane. Kad se to ovako čita, netko tko nije gledao bi pomislio da je to bila rutinska pobjeda Ganea u onome u čemu je najbolji. No, gadno bi se prevario jer Tuivasa nije samo tako pao. Slao je Tuivasa i Ganea u nokdaun i na pod, a u jednom trenutku ga je skoro i završio. U trećoj rundi se Gane uspio vratiti u borbu i nokautirati Tuivasu, a vjerujemo da se ovog teškaškog vatrometa itekako sjećate.

Na samom kraju, možemo samo reći da razmislite i da ostavite svoj glas. Glasati možete do 5.1. u 23:59!

Linker
17. travanj 2024 18:00