UFC

ANKETA: Je li Petr Yan pokraden? Pogledajte kako izgledaju sudačke kartice

Petr Yan

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Sunaslovna borba večeri s UFC 273 priredbi izazvala je podijeljene reakcije

Nakon kontroverznog prvog meča između Aljamaina Sterlinga i Petra Yana, čini se kako će se i za drugom borbom ''povlačiti repovi''. Naime, Aljamain Sterling slavio je podijeljenom sudačkom odlukom, ali dojam je kako se mnogi ne slažu sa sudačkim bodovanjem tog meča.

Sal d'Amato i Eliseo Rodriguez bodovali su meč 48-47 (3-2 u rundama) u korist Sterlinga, dok je Christopher Lee istim rezultatom meč bodovao u korist ruskog borca.

Prema UFC-ovoj stranici ufcstats.com, statistika kaže sljedeće. Yan je pogodio 63 značajna udarca, a Sterling 62. Aljo je imao dva uspješna rušenja, ali i čak 20 neuspješnih. Osam i pol minuta kontrole u parteru imao je američki borac, dok je Rus kontrolirao Sterlinga nešto manje od šest minuta (5:52). Ukupan broj pogođenih udaraca ide u korist Yana (139-91).

Runda koja je prema sudačkim karticama bila presudna, očekivano je ona prva. Vrlo tijesnih pet minuta gledali smo u sklopu prve runde i stvarno je teško reći tko je zaslužio osvojiti tu rundu. Prema statistici, Sterling je u toj rundi pogodio 19 značajnih udaraca, dok je Yan bio uspješan sa šest manje (13). Ukupan broj pogođenih udaraca također ide u korist Sterlinga (20-13).

Druga i treća runda čisto idu u korist Sterlinga, kao što četvrta i peta idu na Yanovu stranu. Dojam je da suci ne bi pogriješili kad bi prvu rundu bodovali 10-10, a time bi i meč završio remijem. To je nešto što suci ipak ne preferiraju, kao niti sama promocija. Ovako je Sterling došao do pobjede, Yan se žali da je pokraden, a vi nam kroz anketu pri dnu teksta iskažite vaše viđenje sunaslovne borbe s UFC 273 eventa.

Linker
23. travanj 2024 21:34