UFC

(VIDEO) Aljamain Sterling došao je na svoje: ‘Nastavite me otpisivati i sumnjati u mene!‘

Aljamain Sterling

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije dugo je prolazio kroz torturu od strane fanova i medija

Velika napetost u zraku osjetila se dok se čekalo Brucea Buffera da objavi pobjednika meča između Aljamaina Sterlinga i Petra Yana. Dva suca vidjela su Alju kao boljeg u ovom meču, dok je Christopher Lee meč bodovao u korist ruskog borca. Sterling je na koncu slavio podijeljenom sudačkom odlukom i više nitko ne može osporavati njegov status prvaka.

Preko godinu dana, Sterling je prolazio kroz seriju optužbi da je ''prvak na papiru'' te da ne zaslužuje pojas do kojeg je došao tako što je Yan završio diskvalificiran u prvoj borbi. Stvari su se napokon posložile za ''Funk Mastera'', a u razgovoru s Joe Roganom neposredno nakon meča, Sterling je došao na svoje.

''O moj Bože...Znam da sam ovdje došao uz velike sumnje. Ljudi su me otpisivali nakon posljednjeg nastupa. Ali rekao sam vam, to je bio velik podbačaj. Imao sam tvrdog protivnika u Petru Yanu. On je opasan i uvijek odradi svoj posao. Izvukao je ono najbolje iz mene. Prebio me u četvrtoj i petoj rundi, ali o tome se i radi u ovom sportu. Nastavite me otpisivati i sumnjati u mene, ali svi na Long Islandu (mjesto u kojem se nalazi dvorana gdje Sterling trenira) će se obogatiti.''

Ponovno će određeni fanovi dovoditi Sterlingovu titulu pod znak upitnika. Revanš je bio jako tijesan, ali brojni su fanovi koji vide Petra Yana kao boljeg borca. Aljamain smatra kako je ipak zaslužio pobjedu do koje je došao podijeljenom odlukom.

''Znao sam da je prva runda tijesna, ali smatrao sam da uspio izvući to na bodove. Njegov presing bez ikakvih pogodaka po meni ne vrijedi puno. Sve što želim reći je: '50 Cent, uključi me u sljedeći Power Universe. Ja sam veliki glumac i svi ovdje to već znaju. U potrazi sam za novom glumačkom ulogom jer ova mi je nedovoljna.''

UFC-ov predsjednik Dana White izjavio je kako su suci ''uprskali'' bodovanje te da je prema njegovom mišljenju Yan bio bolji kroz tri runde. Unatoč tome, trilogija između Yana i Sterlinga trenutno nije opcija, a T.J. Dillashaw nameće se kao sljedeći izazivač. Sterlingu se ta opcija također dopada i odmah je iskoristio priliku prozvati bivšeg prvaka koji je bio prisutan u dvorani u Jacksonvilleu.

''T.J. Dillashaw, gdje si? T.J. 'Needleshaw', T.J. 'Pillowshaw', što ima? Uskoro ćeš biti završen.'', poručio je Aljo najvjerojatnijem sljedećem izazivaču.

Petr Yan vidno utučen i razočaran novim porazom od Sterlinga, nije bio pretjerano rječit za mikrofonom. Sve što je želio poručiti jeste da se ne slaže s odlukom sudaca.

''Mislim da sam pobijedio u ovom meču. Osvojio sam tri od pet rundi. Joe Rogane, pobijedio sam. Dobio sam prvu rundu, dobio sam i drugu. Četvrtu i petu također.'', izjavio je Yan koji je djelovao pomalo zbunjeno i zatečeno sudačkom odlukom.

Linker
24. travanj 2024 17:41