UFC

Jiri Prochazka tvrdi da ga je USADA pustila na miru čim je napustio pojas: ‘Neka ostane ovako‘

Jiri Prochazka

 Instagram (jiri Prochazka)
Još je uvijek nepoznanica što je Jiri napravio da im bude toliko sumnjiv

Uvjerljivo najtestiraniji UFC borac od USADA-e bio je bivši prvak Jiri Prochazka, a u posljednjih nekoliko mjeseci su ga testirali praktički na dnevnoj bazi. Nije potvrđeno zbog čega im je toliko sumnjiv pa ga moraju svaki dan testirati, no potvrdio je da se situacija s testiranjima malo smirila.

Jiri se nedavno teško ozlijedio kada je prilikom treninga pao na tu ruku i u potpunosti si uništio rame. Situaciju je pogoršao čovjek koji se našao u dvorani koji je išao namještati Prochazki rame, tako da Jiriju slijedio barem godinu dana izbivanja iz kaveza.

Jiri je jučer gostovao u ‘‘The MMA Houru‘‘ gdje je govorio o toj ozljedi, a u jednom trenutku je rekao kako ga je nakon napuštanja pojasa USADA konačno ostavila na miru.

‘‘Nakon što sam napustio taj pojas, USADA je istog trena otišla od mene. Jako mi je drago da se to napokon dogodilo. Ako me sada slušate, hvala vam i nastavite ovako. Radio sam neke pogreške, imali smo nesporazume. Sada je dobro.‘‘, rekao je Jiri.

‘‘Dolazili su rano, u pet ili šest sati ujutro. Tako je bilo svaki put. Vadili su mi krv po dva puta, jednom iz ruke a drugi put iz ramena. Nakon toga bi uzeli urin, bilo je to zabavnih četiri mjeseca s njima. Ponekad bi poslali nekog iz druge države da se uvjere da je sve ispravno.‘‘, zaključio je Prochazka.

Što je to Jiri napravio, nikome nije jasno. Posljednja četiri mjeseca je doživljavao gotovo svakodnevna testiranja što je još uvijek misterija zbog čega.

Linker
24. travanj 2024 03:44