UFC

Anthony Smith: ‘Jones je pao na svakom doping testu u tjednu prije naše borbe‘

Anthony Smith i Jon Jones
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
‘‘Lionheart‘ je otkrio neke nove detalje o događanjima prije svoje borbe protiv Jona Jonesa

Nakon svojevrsnog pada u formi, koji je rezultirao s tri poraza u četiri borbe, Anthony Smith (35-16, 10-6 UFC) ponovno je u dobroj formi. Spojio je dvije pobjede i trenutno se priprema za okršaj protiv Ryana Spanna, koji je na rasporedu 18. rujna, a Smith će tim putem još jednom predvoditi Fight Night priredbu.

Ipak, prisjetio se vremena kad se dogodio spomenuti pad u formi. Sve je krenulo porazom od Jona Jonesa u borbi za titulu, nakon čega je savladao Alexandera Gustafssona, no onda je upisao dva poraza. Bolji od njega bili su Glover Teixeira i Aleksandar Rakić te su mnogi vjerovali kako je Smith prošlost, barem što se tiče vrha UFC-ove poluteške kategorije. Nije mu bilo lako u tim trenucima, a posebno mu je teško palo ono što je Jones govorio nakon Smithovog poraza od Teixeire, ali i susreta s pljačkašem kojeg je zatekao u svojoj kući.

Jones je rekao kako Smith može biti sretan što Teixeiri nije trebao novi TV, odnosno što Brazilac nije bio pljačkaš, time aludirajući na to kako bi Smith u tom slučaju prošao još gore. Koliko mu je to teško palo, "Lionheart" je ispričao u razgovoru s Jennom Ben, posebno jer on niti prije niti nakon borbe o Jonu nije rekao ništa ružno. Čak je zaradio simpatije svih fanova nakon što nije htio odglumiti nokaut nakon ilegalnog udarca, koji bi mu tim putem donio titulu.

"Ja sam isti kao i uvijek. Ali, nakon moje borbe protiv Glovera, on je rekao puno toga ružnog i negativnog o meni. Počeo je rugati se sa mnom, što je mislim bilo izvan polja naše igre. Ja nikad nisam Jona osobno napao. Do tog trenutka, niti on nije rekao ništa ružno o meni. Da, bilo je tu izjava kako će me razbiti i govorio je da mu se ne sviđa što ja govorim, no nikad nije mogao reći ništa određeno, budući da sam ja pažljivo i činjenično govorio o njemu", rekao je Smith.

Onda je ipak odlučio uzvratiti Jonesu na način da je ispričao što se događalo tijekom tjedna. Poznato je bilo kako je Jones prije njihove borbe, održane u ožujku 2019. godine, imao problema s ostacima turinabola u njegovom tijelu. Vjerojatno se svi sjećate onih pikograma ili "pictograma" kako ih je nazvao sam Jones. No, sad je Smith otkrio kako je to sve bilo puno veći problem nego što se javnosti prezentiralo.

"Govorio sam o onome što radi dobro, nikad nisam išao u njegova testiranja na doping. Nikad nikome nisam rekao da je Jon pao na apsolutno svakom doping testu u tjednu prije naše borbe. Baš na svakom! Nisam to spomenuo niti u jednom intervjuu do sada. Komisija me svaki dan zvala, govorili su mi kako on i dalje pada na doping testovima. Nikad nisam ništa rekao, pustio sam da sve ide svojim tijekom jer sam se fokusirao na sebe i jer sam uvijek vjerovao kako je to jedini put do uspjeha", ispričao je.

Jones nije bio suspendiran, nakon što mu je dokazano kako su u njemu zapravo ostaci prethodno unesene supstance te da oni više nemaju nikakav utjecaj na njegove performanse. Iste su se tek nalazile u njegovom tijelu. No, i danas se postavlja pitanje bi li se tako što toleriralo da u pitanju nije bio Jon Jones.

Linker
26. travanj 2024 16:27