UFC

Poznati detalji vezani za slučaj Luisa Pene, istukao je djevojku

Luis Pena
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
UFC-ov borac nalazi se pred optužbama za krađu, uništavanje tuđe imovine te nasilje

Objavljeni su detalji slučaja zbog kojeg je Luis Pena proteklog tjedna završio iza rešetaka. Optužbe za razbojništvo (krađu) te uništavanje imovine u tuđem vlasništvu povezane su sa slučajem obiteljskog nasilja za što ga se također tereti. Djevojka Luisa Pene 14. lipnja ga je prijavila za nasilje te razbijanje njenog Iphonea 11. UFC-ov borac prema njenim navodima optužio ju je za gledanje drugih muškaraca na Instagramu te joj je pritom oduzeo mobitel i razbio ga. Luis je trenutno u pritvoru te čeka saslušanje za trostruku optužnicu.

Odvjetnik Luisa Pene, Daniel Martinez objasnio je kako bi Pena mogao dulje od predviđenog ostati u pritvoru. Problem je što Penu nisu priveli unutar okruga u kojemu je počinio navodne zločine te je njegovo saslušanje odgođeno, a zbog COVID-19 restrikcija, premještaj zatvorenika može potrajati i do 30 dana. Međutim, Martinez radi na tome da se saslušanje odradi već ovoga tjedna te staje u obranu svog klijenta:

''Optužnice nisu vrijedne niti papira na kojemu su isprintane. Nitko nije bio tamo i svjedočio tome, nema nikakvih dokaza. Radi se o iskazu osobe ''A'' protiv iskaza osobe ''B''. Jedno su optužbe, a drugo su dokazi.'', izjavio je odvjetnik za MMA Fighting.

Djevojka koja Penu tereti za navedeno policiji je detaljnije opisala cjelokupnu situaciju i posljedice koje je navodno pretrpila. Navela je kako joj je UFC-ov borac napravio posjekotinu na lijevoj strani usne te ju ostavio s nizom ogrebotina i krvavih modrica. Prema njenim navodima, Pena joj je zatim oduzeo ključeve od kuće i automobila natjeravši ju da pješači do obližnje benzinske postaje kako bi nazvala policiju. Djevojka je poslije uspjela doći do ključeva koji su joj otuđeni.

Policija po izlasku na teren nije zatekla Luisa Penu u kući njegove djevojke. Međutim, anonimni pozivatelj kasnije je tokom dana kontaktirao policiju rekavši im kako se Pena vratio da bi ubio svoju djevojku te je pritom i suicidalan. Također, posjedovao je nož i vatreno oružje u tom trenutku.

Dan kasnije, policija je odradila još jedan razgovor s njegovom djevojkom koja je pokazala nove ozljede na vrhu glave koje je prema osobnim navodima sakrila dan prije te ih nije htjela pokazati policajcima. Dodala je kako je Pena imao samoubilačke tendencije i nekoliko tjedana ranije te je bila uznemirena jer ga policija još uvijek nije privela. Kasnije toga dana, policijska postaja izdala je nalog za uhićenjem Luisa Pene koji je po anonimnoj dojavi pronađen i priveden u Coral Springsu na Floridi. Pet tisuća američkih dolara te zatvorska kazna do pet godina predviđene su sankcije za razbojništvo na Floridi. Potvrde li se dodatne optužnice o prijetnjama ubojstvom, posjedovanju oružja itd., Peni će prijetiti još teže kazne. Njegov odvjetnik je optimističan kako do toga neće doći

''Mislim da nitko ne želi da Pena završi iza rešetaka. Ljudi ponekad imaju razne nesuglasice i svađe, a to dovede do toga da se razne netočne stvari iznesu o drugoj osobi. Ja mogu tvrditi da me netko udario u lice, no to ne znači da govorim istinu.'', dodao je Daniel Martinez.

UFC se putem ESPN-a oglasio po pitanju ovog slučaja te su izjavili kako prate slučaj i čekaju više informacija kako bi mogli pravilno postupiti. Ostaje za vidjeti kako će se rasplesti ovaj slučaj. Je li ''Violent Bob Ross'' opravdao epitet nasilnika i izvan kaveza ili se radi o prenapuhanim optužbama, utvrdit će nadležna tijela.

Linker
17. travanj 2024 01:02