UFC

Arman Tsarukyan o bivšem prvaku Oliveiri: ‘ On nije ništa posebno, nisam impresioniran‘

Arman Tsarukyan

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Vještine ponajvećeg borca u povijesti UFC-ove lake kategorije ne zabrinjavaju samouvjerenog Armenca

Mjesec dana uoči najvećeg meča u njegovoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, Arman Tsarukyan (21-3) iznimno je samouvjeren u svoju pripremu za Charlesa Oliveiru, te misli da ga „do Bronx“ neće iznenaditi u njihovom obračunu na UFC-u 300.

Na YouTube kanalu Red Corner MMA, Tsarukyan je priznao da unatoč tome što je Oliveira jedan od pet najboljih boraca lake kategorije svih vremena, nije impresioniran njegovim vještinama. Otkako je izgubio od Mateusza Gamrota (24-2, 1 NC) prije dvije godine, armenski hrvač zaredao je tri impresivne pobjede, uključujući opasni nokaut u prvoj rundi Beneila Dariusha (22-6-1) krajem prošle godine. Za samo nekoliko tjedana, dobit će priliku ostvariti najveću pobjedu u svojoj karijeri kada u oktogon uđe s bivšim prvakom u uvodnoj borbi glavnog dijela večeri UFC-a 300.

Arman je objasnio kako je njegov protivnik jednodimenzionalan borac iako Brazilac drži rekorde za najviše upisanih pobjeda ‘‘submissionom‘‘ i za najviše završnica u povijesti UFC-a.

“Charles je dobar u jednoj stvari – uzeti protivniku leđa i gušiti ga iz te pozicije... Ali sve u svemu, on nije ništa posebno. Da, ima neke trikove kada povlači gard, ali nisam impresioniran. Izvrsna mu je kontrola leđa u kojima uguši borce, ali ja neću dopustiti da mi se to dogodi", rekao je Tsarukyan.

Ove će izjave nedvojbeno izazvati pomutnju kod fanova „do Bronxa“, no mnogi borci iz Armanovog trening kampa vjeruju da je aktualni prvak Islam Makhachev (25-1) utabao svom sunarodnjaku put do pobjede.

"Oliveira nema ništa izvanredno kao borac. Islam je pokazao kako ga pobijediti i način na koji se treba nositi s BJJ majstorom poput njega. Nekada su se svi bojali njegovog BJJ garda i izbjegavali su otići u parter s njim. Njegova brada također nije toliko čvrsta, dobije udarac i past će na pod. Za mene osobno, Oliveira se čini kao lak protivnik”, rekao je Bellatorov borac Alexander Shabliy.

Tsarukyan bi trebao imati na umu da smo već nekoliko puta ove godine gledali veterane UFC-a kako bez problema rješavaju gladne izazivače. Uključujući zadivljujući nokaut Dustina Poiriera koji je na taj način upisao pobjedu nad Benoitom Saint-Denisom, prošlog vikenda na UFC 299 eventu.

Oliveira-Tsarukyan bit će prava poslastica koja će otvoriti glavni dio jednog od najiščekivanijih evenata, UFC 300, koji je na rasporedu 13. travnja (četvrti mjesec) u Las Vegasu.

Linker
21. ožujak 2024 20:39