UFC

Askar Askarov vratio se MMA-u, ali ne i UFC-u: Potpisao je ugovor s jakom ruskom organizacijom

Askar Askarov

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Sjajni borac muha kategorije nedavno se povukao iz sporta zbog zdravstvenih problema

Velik gubitak za UFC-ovu muha kategoriju bio je odlazak Askara Askarova iz promocije (14-1-1, 3-1-1 UFC). Sjajni Dagestanac napustio je UFC početkom 11. mjeseca protekle godine, ali ne samo da je napustio UFC, nego se privremeno i povukao iz sporta.

‘‘Moj povratak je odgađan zbog zdravstvenih razloga, a s obzirom da je to trebao biti moj posljednji meč prema važećem ugovoru, zatražio sam od UFC-a da me otpuste. Dobio sam pozitivan odgovor. Idem prvo srediti zdravlje, a onda ćemo vidjeti što slijedi.‘‘, napisao je Askar u objavi na svom Instagram profilu, a priložio je fotografiju rukavica položenih na tlo.

Askarov se povukao kao četvrtorangirani izazivač UFC-ove muha kategorije, a nije bilo poznato kakve točno zdravstvene poteškoće ima Askar Askarov.

Očekivalo se da će 30-godišnjak uzeti neku pauzu, a kad riješi svoje probleme, vratit će se u UFC, ali ipak neće biti tako. Naime, Askarov je potpisao ugovor s Absolute Championship Akhmat (ACA) organizacijom i tamo će nastaviti svoju karijeru. Radi se o ruskoj organizaciji koja je nekoć bila pod imenom Absolute Championship Berkut (ACB), a prije dolaska u UFC, Askarov je nastupao upravo pod okriljem ACB-a i bio je prvak muha kategorije.

Askar Askarov posljednji nastup odradio je krajem trećeg mjeseca 2022. godine. Tada je izgubio od Kai Kara-Francea i donekle se udaljio od pozicije izazivača u muha kategoriji. Nakon toga više ga nismo gledali zbog gore navedenih razloga.

Šteta što se Askarov nije vratio u UFC, ali mnogo je potencijalnih razloga zbog kojih se odlučio za ovaj potez. Moguće je da Askarov trenutno koristi lijekove zbog kojih ne bi mogao proći USADA-ine antidopinške testove, ali možda je najbolje sačekati njegovo službeno priopćenje u kojem bi trebao pojasniti ovu odluku.

Linker
18. travanj 2024 17:12