UFC

Australac hrvatskih korijena Steve Erceg napada UFC-ovu titulu u muha kategoriji!

Steve Erceg

 JORDAN JONES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Jordan Jones/getty Images/profimedia
U slučaju da Erceg pobijedi, postao bi treći prvak hrvatskih korijena u UFC-u

Kakva vijest za kraj dana: Australac hrvatskih korijena Steve Erceg napada UFC-ovu titulu u muha kategoriji! Borit će se na UFC 301 priredbi protiv Alexandrea Pantoje, aktualnog prvaka.

UFC je na društvenim mrežama objavio da će ovaj dvojac odmjeriti snage u Brazilu gdje će domaća uzdanica braniti pojas protiv australskog Hrvata.

Erceg je posljednji nastup odradio prije dva tjedna kada je nokautirao Matta Schnella u drugoj rundi. To mu je bila treća pobjeda u UFC-u te će u četvrtom nastupu napasti titulu kao deseti na rang ljestvici muha kategorije.

Pantoja je posljednji nastup odradio na UFC-u 296 u prosincu prošle godine kada je uspješno obranio pojas prvi put protiv Brandona Royvala jednoglasnom odlukom sudaca. Titulu je osvojio nekoliko mjeseci ranije u srpnju na UFC-u 290 protiv Brandona Morena te će mu ovo biti drugi put da brani tron kategorije do 57 kilograma.

UFC 301 priredba održat će se 4. svibnja u Rio Areni (Rio de Janeiro), a ova borba trebala bi predvoditi cijeli događaj. U slučaju da Erceg pobijedi, postao bi treći borac hrvatskih korijena koji je držao pojas u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji nakon Pata Mileticha i Stipe Miočića.

Linker
02. travanj 2024 08:53