UFC

Belal Muhammad ponovno prozvao Chimaeva: ‘Edwards nije najbolji u kategoriji, dajte mi Khamzata‘

Belal Muhammad
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Rekao i kako će Usman u trećem meču vjerojatno opet izdominirati Edwardsa, no njega zanima isljučivo Chimaev

Leon Edwards je u osmom mjesecu prošle godine bivšem prvaku Kamaruu Usmanu zagorčao život te ga je u petoj rundi borbe nokautirao. Iako je bitan krajnji rezultat, ne treba zanemariti činjenicu da je Usman do tog nokauta uistinu bio bolji i vodio je na sudačkim karticama.

Upravo je to jedan od razloga zašto se Edwardsa često osporava kao prvaka, no nepravedno jer je pošteno i zasluženo pobijedio. S obzirom na Usmanov rezime i s obzirom da su sada 1-1, trilogija između njih dvojice je sada praktički sigurna stvar.

No, Belal Muhammad ne smatra da je prvak Edwards trenutno najveća borba koju može dobiti u velter kategoriji:

‘‘Definitivno bih htio Leona Edwardsa, no ja gledam borbu koja bi mi donijela najviše publiciteta. To bi definitivno bio Chimaev. Definitivno mislim da je Khamzat veća borba nego Leon. Naravno, za mene i moje ciljeve je najbolje da se borim protiv Edwardsa, i iskreno mislim da je to lakša borba od Khamzata. Ne znam zašto ljudi govore da se ne želim boriti protiv Khamzata‘‘, rekao je Muhammad u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Nitko ne misli da je Leon trenutno najbolji borac u diviziji. Svi smatraju da ako se opet bude borio protiv Usmana, Usman će ga dominirati cijelo vrijeme. Srušit će ga, hrvat će puno ranije nego prošli put i neće odustajati od hrvanja. Za Khamzata misle da je nedodirljiv i da ga nitko ne može pobijediti, no ja mogu‘‘, zaključio je Belal.

Nakon revanša Usmana i Edwardsa će puno toga biti jasnije, no Chimaev više definitivno ne može govoriti da se nitko ne želi boriti protiv njega.

Linker
26. travanj 2024 07:04