UFC

Cannonier smatra da Chimaev mora izboriti napad na titulu: ‘Mora pobijediti barem nekog iz top 10‘

Khamzat Chimaev

 Instagram (khamzat Chimaev)
Trećerangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije nada se da Khamzat neće preskočiti red

Vrlo rado bi Khamzat Chimaev preskočio cijelu srednju kategoriju i odmah napao pojas koji je trenutno u vlasništvu Alexa Pereire. Brazilac bi stilski trebao odgovarati Chimaevu, jer Pereira je pokazao velike rupe kad su u pitanju hrvanje i vještine u parteru.

Upravo u tim segmentima Chimaev je jedan od najboljih boraca na rosteru i Khamzat vjeruje da ima otvoren put do pobjede u eventualnom meču za titulu.

Čak i sam Alex Pereira preskočio je dobar dio kategorije na putu do napada na titulu. Tri pobjede bile su mu dovoljne za napad na titulu, a samo jedna došla je protiv rangiranog protivnika (Seana Stricklanda). Mnogi su to Pereiri oprostili nakon što je porazio Israela Adesanyu prekidom, ali neki od visokorangiranih izazivača osjećali bi se uvrijeđenima ukoliko i Chimaev preskoči brojne stepenice na putu do ‘‘title shota‘‘. Jedan od njih je Jared Cannonier koji je u razgovoru s Helen Yee progovorio na tu temu.

‘‘Osobno, ako on želi doći do napada na titulu, mislim da mora pobijediti barem nekog tko je u top 10. On se mora obračunati sa mnom, Robertom Whittakerom ili Israelom Adesanyom. Morate mu dati nekog. Dajte mu nekog iz top tri kao što ste mu dali u velter kategoriji (Burnsa su mu dali). Nije me briga što planiraju s njim, nisam zapravo niti fokusiran na njega. Ja se fokusiram isključivo na sebe. S kime god me uparim, pristupit ću na isti način. Ovdje sam da se borim i meč protiv njega (Chimaeva) bio bi zabavan.‘‘, započeo je Jared, a zatim je dodao da neće biti iznenađen ako Chimaev ipak dobije ‘‘title shot‘‘ preko reda.

‘‘Definitivno smatram da to treba izboriti preko borbi. Ali razumijem i poslovnu stranu. Međutim, to ne bi dobro izgledalo i ja se zasigurno ne bih dobro osjećao. Jasno da nije na meni ipak da pričam tko zaslužuje napad na titulu. Alex Pereira dobio je ‘title shot‘ nakon dvije ili tri pobjede, a onda je osvojio titulu. UFC ima svoje planove i način rada, a više puta smo vidjeli kako postupaju u ovakvim situacijama.‘‘, rekao je Cannonier koji je zapravo uspio iskazati razočaranost, ali pritom je uspio ostati i suzdržan u kritikama prema UFC-u.

Hoće li Chimaev uistinu dobiti ‘‘title shot‘‘ bez pobjede nad rangiranim protivnikom u srednjoj kategoriji, saznat ćemo u periodu koji je pred nama.

Linker
22. travanj 2024 09:08