UFC

Beneil Dariush nezadovoljan je svojim posljednjim nastupom, želi borbu do kraja godine: ‘Nisam se osjećao kako treba‘

Charles Oliveira, bottom right, and Beneil Dariush fight during a UFC 289 lightweight bout, in Vancouver, on Saturday, June 10, 2023.,Image: 782713271, License: Rights-managed, Restrictions: World rights excluding North America, Model Release: no, Credit line: DARRYL DYCK/PA Images/Profimedia

 DARRYL DYCK/PA IMAGES/PROFIMEDIA Darryl Dyck/pa Images/profimedia
Da je pobijedio, napao bi pojas, ovako ništa od toga

Beneil Dariush gotovo pa je bio predodređen da bude idući izazivač za pojas lake kategorije. Ipak, nije uspio slaviti protiv Charlesa Oliveire koji ga je nokautirao u prvoj rundi, iako je Dariush imao kontrolu meča.

Borba je započela natjecateljski i primarno se odvijala u parteru s Dariushom koji je djelovao iz gornje pozicije. Naposljetku, "Do Bronx" se vratio na noge kasno u rundi i završio Dariusha. Poraz je bio tek peti u Dariushovoj karijeri od 28 borbi, ali ga je pogodio više nego bilo koji drugi.

“Samo znam da to nije najbolja verzija mene. Ne znam, iz bilo kojeg razloga tog dana nisam bio na razini, ne mogu to objasniti. Neću se previše ispričavati jer ne želim uzeti pobjedu Charlesu. Bio je bolji čovjek te večeri, ali to definitivno nije bila najbolja verzija mene", rekao je te dao podrobnije objašnjenje.

“Ono što je bilo čudno je bilo, ne mogu to objasniti, ali u nekom trenutku, činilo se kao da je moje tijelo u... kao, moje oči su bile dobre, ali moje tijelo je bilo usporeno. Dakle, za svime što sam htio, kasnio sam korak. Nisam mogao izvući stvari koje sam vidio. A onda ni ravnoteža možda nije bila najbolja iz nekog razloga. Ne sjećam se kad sam posljednji put udario nogom i poskliznuo se. Ne mogu to objasniti. Jednostavno se nisam osjećao kao ja.”

Pobjeda Dariusha bi ga postavila kao očekivanog sljedećeg izazivača naslova za Islama Makhacheva u listopadu (deseti mjesec) na UFC-u 294. Taj luksuz sada vjerojatno ide Oliveiri u onome što će biti revanš borbe u kojoj je Makhachev osvojio naslov prvaka UFC-a u lakoj kategoriji s relativno dominantnim rezultatom, ugušivši Oliveiru u drugoj rundi na UFC-u 280. Dariush nikada nije izgubio dvije uzastopne borbe i povijesno se vraća jači nakon poraza. Bez obzira na ishod, Dariush je namjeravao dobiti barem još jednu borbu u 2023. godini i taj cilj ostaje isti, ako ne i još poželjniji nakon teškog poraza.

Linker
03. svibanj 2024 11:20