UFC

Poznate su medicinske suspenzije s prošlotjednog UFC-a: Bobby Green i Beneil Dariush pola godine bez meča

Bobby Green 

 : USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Suspenzije se kreću od svega sedam dana do pola godine, ovisno o šteti koju su borci u mečevima primili

Prošlog je tjedna UFC ponudio jednu fenomenalnu priredbu unatoč tome što se radilo o ‘‘Fight Nightu‘‘. Puno poznatih imena i puno odličnih mečeva i finiša gledali smo te večeri, no priredbu je ipak donekle zasjenio užasan prekid meča između Jalina Turnera i Bobbyja Greena.

Znalo se da je Turner favorit i da je zasigurno bolji borac, no ono što se u kavezu dogodilo je isključio sučeva krivica. Nakon što je Green već bio nokautiran i licem okrenut prema tlu, sudac meč nije prekinuo nego je dopustio još dosta udaraca koji su mu mogli ugroziti život.

Srećom, Bobby je dobro, no suspenzija koju je dobio ipak govori za sebe. 180 dana, odnosno pola godine, Greena nećemo gledati u kavezu, odnosno, pripremama se može vratiti nakon 60 dana samo ukoliko liječnički pregledi i nalazi pokažu da je za to spreman.

Istu sudbinu doživio je i Beneil Dariush kojega je Arman Tsarukyan nokautirao nakon nešto više od minute borbe, te iako se tu nije radilo o preranom prekidu, on također pola godine ima status suspendiranog borca. Isto pravilo od 60 dana vrijedi i za njega, no vjerojatno su i oni svjesni da se s ovakvim stvarima nije za igrati.

Jalin Turner suspendiran je svega sedam dana, a Deiveson Figueiredo 14. Što se ostatka ‘‘carda‘‘ tiče, dosta boraca je dobilo suspenziju od 180 dana, no nitko nije doživio ono što i Bobby Green. Nadamo se da dugoročnih posljedica neće biti, te da će ovih pola godine iskoristiti za oporavak.

Linker
02. svibanj 2024 01:56