UFC

Beneil Dariush savjetovao Volkanovskog kako da pobijedi Makhacheva: ‘Dobro sam ga proučio‘

Volkanovski i Dariush

 Cooper Neill/mike Roach/zuffa Llc
Dariush se inače trebao boriti protiv Makhacheva tako da ga sigurno dobro poznaje

UFC 284 održat će se u Australiji, u Perthu u drugom mjesecu iduće godine te je već vjerojatno svima poznato da event predvode Islam Makhachev i Alexander Volkanovski. Bio je prvak perolake kategorije zamjena u slučaju nekih nedaća na UFC 280, tako da je bilo jasno da je on sljedeći u redu za titulu.

Vjerojatno je i dobar dio fanova priželjkivao da sljedeći izazivač u lakoj kategoriji bude Beneil Dariush koji je na UFC 280 pobijedio Mateusza Gamrota te tako došao do osme uzastopne pobjede. Izgubio nije još od 2018. godine nakon čega je zaredao osam odličnih borbi koje je pobijedio, no i sam je rekao da je svjestan da ga UFC teško prodaje jer je inače dosta miran i samozatajan čovjek.

No, nije to spriječilo Daruisha da Volkanovskom udijeli poneki savjet:

‘‘Mislim da je Alexanderov stil u stojci jako dobar za ovaj meč. Mislim da će Islam dosta raditi u klinču i raditi judo bacanja kako bi ga izmorio. Vidjeli smo Volkanovskog da se može boriti na nogama pet rundi bez problema, a mislim da Islam neće previše ulaziti u rušenja. Ja sam ga jako dobro proučio jer sam se trebao boriti s njim. On traži klinč, odvodi na žicu i tamo traži rušenja‘‘, rekao je Dariush.

‘‘Budi spreman za ‘thai clinch‘, budi spreman braniti ‘body lock‘ klinčeve, pazi na pozicije glave i rad nogu ti mora biti na nivou. Moraš biti snažan ali pozicija glave je najbitnija. Pazi gdje ti se glava nalazi u klinču i pazi na kukove da te ne uspije baciti‘‘, savjetovao ga je Dariush.

Linker
20. travanj 2024 09:07