UFC

Vadim Nemkov posvjedočio koliko je Makhachev fizički snažan: ‘Smrvio me kao betonski blok‘

Nemkov i Makhachev

 Mma News
Bellatorov prvak poluteške kategorije ispričao iskustvo sa Islamom

Islam Makhachev je na UFC 280 eventu prošloga mjeseca došao do pojasa u lakoj kategoriji, a tom je prilikom u Abu Dhabiju ‘‘submissionom‘‘ svladao Charlesa Oliveiru. Pola godine je laka kategorija bila bez prvaka, a na to mjesto je u velikom stilu zasjeo Makhachev.

Ono što je sljedeće za Makhacheva jest Alexander Volkanovski, a borit će se na UFC 284 priredbi u Perthu u drugom mjesecu iduće godine. Kao glavni adut u Islamovom arsenalu većina fanova vidi njegovu fizičku snagu, a o istoj je posvjedočio i Bellatorov prvak u poluteškoj kategoriji, Vadim Nemkov:

‘‘On vas vrlo jako stisne kada je u pitanju hrvanje. Ja sam navikao da puštam manje tipove da budu ofanzivni, dopustiš im da ti rade u dominantnoj poziciji. Kada sam Islama pustio da radi iz top pozicije, smrvio me je kao betonski blok. Bio sam zapanjen sa njegovom kontrolom‘‘, rekao je Nemkov za Red Corner MMA.

Makhachev je inače u njihovom međusobnom meču totalno deklasirao Charlesa Oliveiru, a i završio ga je upravo iz situacije koju je opisao i Nemkov. U drugoj rundi je zaključao ‘‘arm triangle‘‘ gušenje iz čega se ‘‘Do Bronx‘‘ jednostavno nije mogao izvući, a bio je bolji i u prvoj rundi.

Hoće li uistinu Islamova fizička snaga biti odlučujući faktor u meču protiv Volkanovskog, nezahvalno je za predviđati. To ćemo sazanati na UFC 284 priredbi u Perthu, Australiji.

Linker
24. travanj 2024 07:52