UFC

Beneil Dariush smatra da je Volkanovski premali za laku kategoriju: ‘Imat će problema s nama‘

Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, Mma Crazy)
Kao dodatan problem naveo je da dosta boraca u lakoj preferira hrvanje i parter

Gotovo je sigurna stvar da će Alexander Volkanovski napasti titulu lake kategorije koju je prošle subote u Abu Dhabiju osvojio Islam Makhachev. Na UFC 280 eventu pobijedio je ‘‘submissionom‘‘ Charlesa Oliveiru i zasjeo na tron lake kategorije, a na to prestižno mjesto puca i prvak perolake kategorije i broj jedan ‘‘P4P‘‘ borac svijeta, Alexander Volkanovski.

Odmah nakon što je Islamu uručen pojas, Volaknovskog su pozvali u kavez na sučeljavanje s Makhachevim što je ovaj objeručke prihvatio. S obzirom da je bio i zamjena za prošlotjedni ‘‘main event‘‘, gotovo je sigurno da je on taj koji će pokušati uzeti titulu od Islama.

No, mnogi se pitaju hoće li Islam biti fizički predominantan za prvaka perolake kategorije. Iako se s razlogom radi o prvom ‘‘P4P‘‘ borcu svijeta, Makhachev je fizički dosta veći od njega, i na sve to posjeduje vanserijske vještine. Svoje mišljenje je dao i Beneil Dariush:

‘‘Mislim, očito ga ne želim ometati, ali (Volkanovski) bi mogao biti premali za laku kategoriju. Kao što sam rekao, moguće je. Siguran sam da su mu to govorili i u perolakoj, ali mislim da mi imamo veliku prednost u kilaži nad njim. No nitko u perolakoj ni ne pokušava ‘grapplati‘ s njim‘‘, rekao je Dariush za MMA Junkie.

‘‘Mislim da do sad nismo vidjeli da ga je netko pokušao rušiti. Sad će se boriti sa puno grapplera, čovječe. Svi vole hrvati. To će biti drugačije za njega i s tim bi mogao imati problema‘‘, zaključio je.

UFC 284 održava se u Perthu, 12.2. iduće godine, tako da je za očekivati da će Makhachev i Volkanovski predvoditi ovaj event.

Linker
05. svibanj 2024 14:47