UFC

UFC-ov poredak doživio velike promjene: Sean O‘Malley napravio je ogroman skok u poretku!

Sean O‘Malley

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC 280 event ponudio je pregršt obračuna između visokorangiranih boraca i promjene su bile neminovne

Svi smo očekivali da će nakon UFC 280 eventa uslijediti neke velike promjene na UFC-ovoj službenoj rang ljestvici. I tako je i bilo!

UFC-ova bantam kategorija zabilježila je jedan od najvećih skokova koje pamtimo. Sean O‘Malley nakon pobjede nad Petrom Yanom skočio je čak 10 mjesta u poretku izazivača. ‘‘Suga‘‘ je uoči UFC 280 eventa bio 11-rangirani izazivač bantam kategorije, a pobjedom nad do tada prvorangiranim Yanom, preuzeo je njegovo mjesto u poretku.

Petr svojim porazom nije doživio drastičan pad. Jedno mjesto je niže nakon novog ažuriranja i trenutno je drugorangirani izazivač kategorije. Mnogi borci upisali su pad zbog velikog skoka O‘Malleyja, ali skokom se mogu pohvaliti Merab Dvalishvili i Marlon ‘‘Chito Vera‘‘. Njih je prema gore pogurao veliki pad T.J. Dillashawa.

Bivši prvak deklasiran je od strane prvaka Sterlinga i pao je s drugog na peto mjesto u poretku. Cory Sandhagen također je pao u poretku. Bio je četvrti, sada je šesti. Što se Vere i Dvalishvilija tiče, oni su se približili vrhu. ‘‘Chito‘‘ je skočio s petog na četvrto mjesto, dok Merab dijeli drugo mjesto s Yanom. Dosad je bio treći.

Laka kategorija ponovno je dobila prvaka, a Charles Oliveira zadržao je prvo mjesto u poretku izazivača. Velik skok napravio je Beneil Dariush koji je ponovno unutar top 5. Dariush je porazio Mateusza Gamroza i skočio je sa šestog na četvrto mjesto. Gamrot porazom nije ništa izgubio kad je poredak u pitanju. Poljak je skočio jedno mjesto gore, a to se dogodilo jer UFC-ova laka kategorija nije imala prvaka, a s obzirom da je Makhachev preuzeo tron, mnogi su se pomakli jedno mjesto prema gore.

Najveći skok u lakoj kategoriji napravio je Jalin Turner koji nije niti nastupao proteklog vikenda. ‘‘Tarantula‘‘ je skočio za tri mjesta u poretku i sada je desetorangirani izazivač. Conor McGregor pao je jedno mjesto i sada je 13., dok je Dan Hooker iz nekog razloga napravio skok s 15. na 13. mjesto. Drew Dober novo je ime u poretku i zauzima 15. mjesto.

Belal Muhammad je u velteru preskočio Gilberta Burnsa nakon što je pobijedio Seana Bradyja koji je zadržao osmo mjesto. Nikita Krylov u poluteškoj kategoriji skočio je s desetog na osmo mjesto, a Volkan Oezdemir napravio je istu tranziciju, ali u suprotnom smjeru.

Manon Fiorot pobjedom nad Katyln Chookagian napravila je skok od pet mjesta. Donedavno šestorangirana izazivačica u muha kategoriji, sada je prvorangirana izazivačica i uskoro bi mogla dobiti priliku za napad na titulu.

Možda i najzanimljivija promjena dogodila se u ‘‘P4P‘‘ poretku. Islam Makhachev koji do UFC 280 eventa nije bio na toj listi, sada je trećerangirani borac ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvice. Njegov sljedeći protivnik, Alexander Volkanovski, i dalje je prvoplasiran. Adesanya je drugi, Usman je četvrti, a Leon Edwards zatvara top 5. Charles Oliveira skliznuo je četiri mjesta u poretku i sada je sedmoplasiran na toj ljestvici.

Dustin Poirier pao je tri mjesta u tom poretku i sada je 11. Henry Cejudo nedavno je postavio pitanje zašto je Poirier uopće na toj ljestvici, a mnogi se vjerojatno i dalje pitaju isto pitanje. Robert Whittaker također je novo lice na toj ljestvici, a ulaskom njega i Makhacheva u poredak, dva imena morala su nestati iz tog poretka.

Petr Yan izgubio je svoj plasman, a dosad je bio 13. Osim Yana, na ‘‘P4P‘‘ poretku više nije rangiran ni Stipe Miočić. Najveći teškaš u povijesti MMA-a bio je 15., a sada je Whittaker preuzeo njegovu poziciju.

Kompletan poredak možete pogledati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 09:37