UFC

Benson Henderson podržao Ngannoua: ‘Zauzeo se za ono što želi‘

Benson Henderson

 Ed Mulholland/Getty images/Profimedia
Sve više boraca staje u obranu Francisa Ngannoua koji je u zavadi s UFC-om

Bivši UFC-ov prvak, Benson Henderson, jedan je od boraca koji je UFC zamijenio Bellatorom, u fazi karijere kada nije bio potrošen i pred umirovljenjem. Dvije pobjede u nizu (Thatch, Masvidal), upisao je Henderson 2015. godine, prije nego li je 2016. godine prešao u Bellator. Radilo se o jednom od najzvučnijih prelazaka iz UFC-a u Bellator u to vrijeme.

Njegov ugovor s UFC-om tada je istekao, a Henderson je objasnio kako mu je Bellator dao puno bolju ponudu. Važan faktor jeste i UFC-ov tadašnji sponzorski ugovor s Reebokom. Radilo se o ugovoru koji je uvelike limitirao borce da surađuju s drugim sponzorima i time su mnogi ostali bez brojnih izvora prihoda. Također, Bendo je isticao kako Bellator pokazuje bolji pristup prema borcima.

Još zvučnije ime koje bi naredne godine moglo napustiti UFC, moglo bi biti ono Francisa Ngannoua. UFC-ov prvak teške kategorije trenutno ne želi potpisati novi ugovor, a glavni razlog jeste činjenica kako je nezadovoljan odnosom promocije prema njemu. Puno boraca i osoba iz MMA svijeta, podržalo je Ngannoua, a Benson Henderson također je jedan od njih.

Bellatorov borac, ususret sinoćnjoj pobjedi protiv Islama Mamedova na Bellator 273 priredbi, odradio je inteervju za MMA Fighting te se dotaknuo spomenute teme.

‘‘Mislim da je pametno ovo što Francis radi. Ne prihvaća ovo što mu rade i to je njegova odluka. Smatram da ne radi ništa loše. On se mora zauzeti za ono u što vjeruje te za poštovanje koje mu pripada.‘‘, rekao je Henderson, a zatim je dodao kako smatra da se puno toga može rješiti novcem.

‘‘Mislim da se uvelike radi i novcu, a UFC mu može pokazati poštovanje na taj način. Ne bi to bila prevelika prepreka. ‘Oh, moramo isplatiti Ngannoua. Koliko novca želi? 5 milijuna? Oh ne, nemamo taj novac.‘ - ali oni imaju taj novac. Stoga, smatram da Ngannou ne radi ništa loše. Dobra je stvar da se zauzeo za ono što želi.‘‘, dodao je Bendo.

Inače, Henderson je pobijedio Islama Mamedova na sinoćnjoj Bellator 273 priredbi. Time je ovaj 38-godišnjak prekinuo niz od tri uzastopna poraza, a izjavio je kako bi to mogao biti njegov posljednji nastup u karijeri.

Linker
23. travanj 2024 03:02