UFC

Bivši trener Francisa Ngannoua nada se zakopavanju ratne sjekire: ‘Umoran sam od svega toga‘

Fernand Lopez

 Screenshot (youtube, La Sueur)
Fernand Lopez dodao je kako suradnja između njega i ‘‘Predatora‘‘ ipak nije moguća

Može se reći kako je svađa između Ngannoua i njegovog bivšeg trenera Fernanda Lopeza, uzela i previše pažnje ususret meču između Ganea i Ngannoua. Fernand Lopez sada trenira Ganea i njegov borac imat će priliku detronizirati ''Predatora'', u ranim nedjeljnim satima. Međutim, dojam je kako se više priča o trzavicama između Lopeza i Ngannoua, nego li o samom meču.

Ne treba previše podsjećati što se dogodilo. Ngannou je 2018. godine, nakon dva poraza u nizu, napustio parišku dvoranu MMA Factory. Preselio je ''Predator'' u Xtreme Couture Gym, a Eric Nicksick postao je njegov glavni trener. Međutim, nešto kasnije, uslijedile su razne javne prozivke na relaciji Lopez-Ngannou, a posebno su intenzivne postale nakon što je UFC upario Ganea i Ngannoua.

Ipak, čini se kako su se svi pomalo umorili od svega toga, a i sam Fernand Lopez nada se zakopati ratnu sjekiru nakon UFC 270 priredbe. Glavni trener MMA Factoryja, priznao je to u razgovoru za Submission Radio.

''Totalno sam umoran od toga. Ne mogu nastaviti s time. Problem je što je teško ostati autentičan. Kad god ste autentični, jednom će vas snaći problemi. Ja sam otac, imam dva sina. Ne želim zvučati kao bivša žena koja se ne može pomiriti s rastavom. Stvarno sam otvoren da si pružimo ruke i porazgovaramo bilo kada, ali ne mogu više raditi s njim. Nikada više neću raditi s njime. Ali smatram da je on džentlmen i nema razloga da se ne možemo pozdraviti, kratko porazgovarati i biti pristojni. Sami biramo svoje prijatelje i mislim da između nas ne može biti prijateljstva. Ali moramo biti pristojni i poštovati jedan drugog.'', objasnio je Lopez u pomirljivom tonu.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti rasplet ove situacije. Nema sumnje kako će puno toga ovisiti i o samom ishodu meča. Ukoliko Ngannou nekim slučajem doživi teški poraz, nameće se pitanje koliko će biti raspoložen za pomirdbu s bivšim trenerom. Naravno, upitno je koliko je ''Predator'' zainteresiran i neovisno o samom ishodu.

Linker
24. travanj 2024 18:44