UFC

Bisping se ne slaže s Tysonovim savjetom za Conora: ‘Nije strašna stvar izgubiti od Oliveire‘

Conor McGregor

 Brian Lawless/PA Images/Profimedia
Umirovljeni britanski MMA borac i bivši UFC-ov prvak smatra da je greška pristati na ‘slabije‘ protivnike

Koliko je Conor McGregor velika zvijezda u MMA-u, dovoljno govori činjenica kako se njegovom povratku u kavez pridaje veća pažnja nego mnogim aktualnim temama, iako povratak Irca nije niti na vidiku.

Brojni MMA analitičari, fanovi i mediji nerijetko se zabavaljaju pretpostavkama oko toga s kime će se Conor boriti jednom kad se vrati u kavez. Vrti se tu niz različitih imena, a ove teme dotaknuo se čak i legendarni Mike Tyson.

‘‘Conore, mislim da trebaš izgraditi svoje samopouzdanje i napraviti ono što radiš najbolje: pobijediti na uzbudljiv način. Conor treba izbjeći veliko ime. Neka odradi tri borbe i gradi svoje samopouzdanje. Svakom borbom neka se bori s nešto kvalitetnijm protivnikom.‘‘, rekao je ''Iron'' Mike u The Fight Card podcastu prije nekoliko dana.

Iako se Tysonovo savjet na prvu čini logičnim i McGregoru uistinu trebaju pobjede nakon dva uzastopna poraza od Dustina Poiriera, postoje i drukčije perspektive. Michael Bisping smatra kako bi takav potez mogao skupo koštati Conora, a sve je objasnio putem svog YouTube kanala.

''Uzevši u obzir situaciju oko Conora, riskantno je. Tyson mu je rekao da prihvati dvije ili tri borbe prije nego uskoči u veći meč. Postoji rizik, ali i nagrada. Ne postoje garancije u ovom sportu, a ukoliko Conor izgubi od slabijeg protivnika, to je još gore nego izgubiti od prvaka, Charlesa Oliveire. Izgubi li Conor u povratničkom meču od Oliveire, nema veze, nije strašna stvar. Ionako svi gube od Oliveire i on je trenutno glavna faca. Izgubi li Conor od nekog tko je šesti ili sedmi u poretku, onda imamo posve drukčiju priču.'', između ostalog rekao je Bisping.

Kompletno Bispingovo viđenje Conorove situacije možete poslušati OVDJE, a dojam je kako ove pretpostavke i analize neće stati sve dok ne dobijemo konačan datum i protivnika za Conorov povratnički meč. Sudeći prema Conorovim društvenim mrežama i načinu života koji prezentira svojim objavama, još neko vrijeme ćemo čekati njegov povratak u kavez.

Linker
20. travanj 2024 07:50